Affischer utger sig för att vara från AFB – polisanmäls

- in Nyheter

På Parentesen och Ulrikedal har affischer som vid första anblick ser ut att vara skrivna av AF Bostäder (AFB) satts upp. Mellan raderna framgår det dock att avsändaren är kritisk till hyresbolaget och dess VD. Nu polisanmäler AFB händelsen.

Under helgen möttes boende på studentbostadsområdet Parentesen av affischer som ser ut att vara framtagna av AFB. Affischerna sitter på dörren till trappuppgångarna, och ska också ha satts upp på Ulrikedal.

Texten handlar om att AF Bostäders VD Henrik Krantz ska ha fått löneökning under året, samtidigt som hyran höjts för bolagets hyresgäster.

Meddelandet avslutas med texten: ”Vi vet att det kan vara tufft att vara student och Henrik Krantz tackar och önskar er lycka till!”, samt uppmanar hyresgästerna att höra av sig till Henrik Krantz vid frågor. Vem eller vilka som är de upphovspersonerna är fortfarande okänt.

Den engelska översättningen av texten.
Foto: Privat

Henrik Krantz säger till Lundagård att det är allvarligt att någon utger sig för att vara AFB och att bolaget nu polisanmält händelsen för urkundsförfalskning.

– Uppenbarligen har de som skrivit det gjort allt de kan för att efterlikna det sättet vi skriver på. De har kopierat det grafiska snittet, vissa formuleringar är likadana, det är engelsk översättning som vi alltid har. Allt för att få det att framstå som att det är AF Bostäder, eller jag, som skrivit det, säger Henrik Krantz.

Uppgifterna i meddelandet stämmer inte heller, säger han. Att hans lön skulle höjas med 100 000 kronor, som affischerna säger, dementerar han.

– Det är helt felaktigt alltihop.

Henrik Krantz menar att hans lön kommer fastställas genom förhandling med hans chef, men att det inte handlar om 100 000 kronor.