Omstridd avhandling gör att LUX får stänga

- in Aktuell, Nyheter

Disputationen har fått institutionen att kontakta universitetets säkerhetsavdelning.

Lundagård har tidigare rapporterat om doktoranden Sameh Egyptsons omstridda avhandling om det Muslimska sällskapets inflytande i Sverige. Disputationen, som äger rum i dag (10/2) klockan 14 har väckt både intresse och ilska.

På grund av säkerhetsrisk har universitetet beslutat att LUX-byggnaden till stora delar stänger ner under resten av dagen. I ett mejl till Sydsvenskan skriver Martin Hansson, prefekt för institutionen för arkeologi, att från och med klockan 12 skulle alla föreläsningar och seminarier vara inställda och hela byggnaden kommer att stänga klockan 16.

Martin Hansson fortsätter:

”Det är viktigt att understryka att det i nuläget inte finns någon hotbild, däremot finns det rykten om demonstrationer och aktiviteten på sociala medier har ökat.”

Enligt uppgifter till Expressen har det framkommit att ”personer med radikalt motsatta och starka åsikter” har meddelat att de avser att närvara under disputationen.