Studentlivets nya toppnamn: AF:s programchef Lotta Flink

- in Nyheter, Studentliv

Till hösten byts flera av Studentlivets toppar ut. Programchefen på Akademiska Föreningen är en av dem. Lotta Flink är malmöiten som följer i sina föregångares fotspår.

Lotta Flink är pigg trots att det är måndagsmorgon, hon säger att det beror på det fina vädret. Hon har nyligen blivit vald till programchef på Akademiska Föreningen (AF) och berättar hur hennes tid i Lund har sett ut. 

– Jag flyttade hit 2019 och började plugga till ämneslärare. Jag pluggade det i tre år och sedan började jag jobba heltid på HTS som vice kårordförande med studiesocialt ansvar. Jag blev inlurad när jag var novisch i sexmästeriet, så det var där jag började. 

AF:s nya programchef

+

Namn: Lotta Flink
Ålder: 23
Kår: Humanistiska och teologiska studentkåren
Hemort: Malmö
Studerar: Ämneslärare i svenska och religion

Det här gör programchefen: Den ansvarar för AF:s interna verksamhet och visar upp föreningens utbud för studenterna.

Lotta visste att hon ville göra mer i studentlivet, eftersom att det varit så kul under de fyra åren hon varit aktiv. 

– Att få jobba med det här heltid är helt fantastiskt. Jag hade en företrädare på HTS som satt som programchef, så jag hade lite insyn från det.

Hon bär med sig erfarenheten av att redan ha suttit heltid på detta sättet in i sin nya post. 

– Det är jättekonstigt och väldigt speciellt och märkligt att sitta heltid som student. Du har ett heltidsjobb, men du har inte ett riktigt heltidsjobb. En annan specifik erfarenhet jag tar med mig är att jobba med utskott. Jag har varit utskottsansvarig i mitt år på kåren nu också och just det här med att vara kontaktperson, ha möten och se till att allt går som det ska känner jag mig väldigt bekväm med.  

Anledningen till att hon sökte posten som programchef är att hon dels ville göra mer och dels att hon tyckte att just det här verkar väldigt roligt. Hon kan kårverksamheten utan- och innantill, har ganska bra koll på nationsverksamheten. Men av Studentlunds tre ben är det AF hon har ostadig koll på, även om hon känner att hon har bättre koll än gemene student.

– Det är såklart en utmaning, jag har inte varit aktiv i något utskott tidigare. Så jag kommer behöva sätta mig in i det på ett helt annat sätt än när jag till exempel var aktiv på min kår, där jag redan kunde alla utskott. Men jag tror det är en rolig utmaning, så jag får lära mig mer om alla delar av Lund. Jag kommer kunna allt efteråt, säger Lotta med ett skratt. 

3 snabba med Lotta

Drömjobb: Den är så svår, jag borde ju svara att mitt drömjobb är lärare, eftersom det är det jag pluggar till att bli, men någonstans är det nog inte det. Just nu är mitt drömjobb bara att få göra saker som liknar detta.

Återkommande dröm: Jag drömmer nog ofta att jag springer, säkert för att jag är lite stressad ibland. Och så brukar jag drömma väldigt mycket om mina vänner och alla runt omkring mig, att de gör konstiga saker eller så.

Drömsommar: Att resa. Inte resa runt utan resa till ett land som är lagom varmt och sitta under ett parasoll, så jag inte bränner mig. Och så vill jag bara ligga på stranden i en månad och göra ingenting.