Studentlivets nya toppnamn: KK:s nya vice ordförande Jennifer Rydh Johansson

- in Nyheter, Studentliv

Till hösten byts flera av Studentlivets toppar ut. Jennifer Rydh Johansson blir Kuratorskollegiets nya vice ordförande, vars drömjobb är att fortsätta i studentlivet.

Jennifer Rydh Johansson, Kuratorkollegiets (KK) nya vice ordförande, har varit en mångsysslare i studentlivet sedan hon började plugga i Lund HT19. Hon har tidigare varit aktiv i nation, kår och karneval och är nu redo att ta sig an sin nya post. 

– Jag började ganska omgående att engagera mig inom studentlivet, först lite i Lundaekonomerna så inom kårsidan, men sedan även på nationssidan på Hallands nation, där jag flyttade in i samband med min studiestart. Så det var egentligen en slump att jag hamnade där och sen var det mycket förmän i min korridor och så föddes hela min passion för studentlivet.

KK:s nya vice ordförande

+

Namn: Jennifer Rydh Johansson.
Ålder: 24.
Nation: Hallands nation.
Studerat: Ekonomi.
Hemort: Trosa.

Efter det fortsatte Jennifer som förman på Hallands nation i två år innan hon blev vald till Prokurator ekonomi (PQE), som hon nu suttit som i ett år, men kände sig inte helt klar med sin studentlivsverksamhet när hon sökte till KK. 

– Studentlivet i Lund är något som verkligen har varit ett så fint och viktigt sammanhang för mig under hela min studenttid. Det har verkligen byggt mycket lojalitet och jag känner mig väldigt lojal mot studentlivet

– En liten hjärtefråga är psykisk hälsa. Det är ju en speciell livsstil att sitta både som kår- eller nationsheltidsengagerad och det är i mångt och mycket ganska tärande. Så under hösten skulle jag vilja införa någon typ av psykisk hälsa-workshop där man pratar om hur man mår och om påfrestande situationer, och skapa ett forum där man kan avlasta lite. 

Att inte längre vara ansvarig över en verksamhet eller en förmannakår ser Jennifer både som den största skillnaden och den största utmaningen mellan sin gamla och nya post. 

– Både jag och Sara är helt nya, tidigare har det varit så att det oftast har varit någon som har suttit innan, så det kommer nog också bli en utmaning. Men det är ofta något som välkomnar förändring och att hantera saker på andra sätt så det är något som jag och Sara båda är väldigt spända på att vara med och utforma. 

Jennifer menar att hennes största fördel av att ha suttit som nationsheltidare är att hon har fått stor förståelse för hur nationerna fungerar och vilka typer av utmaningar de står inför.

– Nu har ju mitt fokus verkligen legat på den nationen jag har suttit i kuratelet för och det är klart att det kan bli svårt att släppa det fokuset men jag ser mycket fram emot att just representera alla nationer och jag tror det kommer vara ganska lätt att släppa det fokuset så fort man inte sitter på expen [nationsexpeditionen, reds.anm.]  och jobbar där varje dag så jag tror att det fokuset försvinner ganska naturligt över att man bara byter miljö, byter kollegor och får ett annat perspektiv när man här uppe på svåningen. 

– Sen är ju alla våra nationer väldigt olika, men man har fått en väldigt bra överblick, säger Jennifer. 

Inför hösten känner Jennifer sig taggad och förväntansfull. 

– Jag ser nog mest fram emot att jobba för alla nationer, få va en hjälpande hand när de behöver stöttning och att representera KK i större forum som kommunala studentrådet och mot myndigheter och liknande.

3 snabba med Jennifer

Drömjobb: Det här är svårt. Jag har en ekonomikandidat men jag skulle egentligen inte säga att mitt drömjobb är jättekopplat med vad jag vill göra. Jag älskar studentlivet, så mitt drömjobb hade ju varit att fortsätta vara kvar inom studentlivet eller jobba inom någon annan organisation som drivs mycket av ideella krafter. 

Återkommande dröm: Jag har läst de tidigare intervjuerna och även jag måste säga att jag drömmer väldigt mycket om jobbet, på gott och ont. 

Drömsommar: Jag kommer ju som sagt från Trosa som är ett skärgårdsställe så min drömsommar är att vara ute i skärgården så mycket som möjligt, vara på båten med mamma och pappa, familj, kompisar och så där koppla av lite. Vara ute lite i naturen.