REPLIK: Svar till högertroll – Israel begår folkmord

- in Debatt

Snart har tiotusen dött i Israels bombningar. Hälften av alla bostäder är förstörda eller skadade. Nästan två tredjedelar av befolkningen är på flykt. En hel nation är försatt i massvält – allt med den svenska regeringens stöd. Men det är svårt för högern att öppet ta ställning för folkmord, fördrivning och massvält. Därför försöker de klistra epitetet "antisemitism" på allt och alla som protesterar mot det. Det skriver Revolution Lund, tidigare Marxistiska Studenter.

Det här är en replik på en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribenternas egna.

Senast i raden är Elias Nilssons ”AF måste peta Marxistiska Studenter” i Lundagård. Förutom att vara höger och därför för Israels bombningar, verkar han av något skäl ha en personlig vendetta mot kommunister och ägnar mängder av tid åt att hitta på löjliga anklagelser mot oss (kolla bara hans Twitter).

Vi ska försöka vara så tydliga att även detta högertroll förstår.

Vi är kommunister. Därför motsätter vi oss allt förtryck, all exploatering och därmed naturligtvis alla sorters rasism. Vi kämpar för varje nations, för varje folks, för hela mänsklighetens frigörelse.

Den förtryckare vi kämpar mot i Palestina är den israeliska härskande klassen – som också förtrycker de israeliska arbetarna. Israel är lika ojämlikt som USA.

Netanyahus regering är hatad av många israeler, och det har varit massprotester hela året. Medier har rapporterat om hur hans regering aktivt stärkt Hamas i Gaza i syfte att splittra den palestinska motståndskampen. Denna regering är både det palestinska och det israeliska folkets fiende.

Nilsson påstår att vi vill utplåna Israel. Det vi vill utplåna är den härskande klassens systematiska fördrivning, förtryck och exploatering, genom att ta makten ifrån dem. Vi kämpar för en socialistisk federation i Mellanöstern – det enda som skulle kunna bli en trygg plats för alla folk: araber, judar och alla andra som befolkar denna mångfacetterade del av jorden.

Intifada är arabiska för massuppror. Under första intifadan 1987 genomförde palestinierna massdemonstrationer och en mäktig generalstrejk. De ”terrorvågor” som Nilsson pratar om, skedde inte mot israeler, utan mot palestinier. Hela 9000 arresterades i en våg av blodig repression, när den israeliska härskande klassen såg sitt styre hotat.

Apropå historien om antisemitism på svenska universitet. Nilsson glömmer att nämna att det var hans höger som drev antisemitismen i Sverige. Socialister och kommunister spelade den centrala rollen i den antinazistiska rörelsen, liksom i smugglingen av flyktingar till Sverige från Nazityskland.

Sättet som högern talade om judiska flyktingar då, är slående likt hur Kristerssons regering och Sverigedemokraterna talar om flyktingar idag.

Nilsson talar om ”folkmord” och ”etnisk rensning”: detta är just vad palestinierna utsatts för i årtionden, med imperialismens stöd. Redan före den nuvarande bombkampanjen levde 5,9 miljoner palestinier som flyktingar världen över. I sitt eget hemland har man trängts in i två gigantiska utomhusfängelser (Västbanken och Gaza), som mest av allt liknar helvetet på jorden.

Liksom Sverige exporterade vapen till saudiernas folkmord i Jemen och till Erdogans massaker mot kurderna, exporterar man nu till Israel.

Majoriteten av de svenska vapnen säljs av Wallenbergsföretaget Saab, som Lunds universitet tecknade avtal med 2018.

Vi uppmanar alla studenter att gå ut i strejk klockan 13:30 varje tisdag:

  • Mot folkmord, fördrivning och massvält av palestinier!
  • Mot den svenska imperialismens stöd till Israel! Mot universitetets samarbete med den svenska vapenindustrin!
  • Mot den israeliska ockupationen och imperialismen!

Revolution Lund