Avsaknad av underkläder och sex med Ringo Starr

- in Brevväxling, Krönikor

Som motreaktion på ett tidigare löfte om att bli mer mystisk har Lundagårds Thea Sandin hittat inspiration i tre kändisar med kaotisk energi.

Hej Vendla! Hur mår du i denna tid av stora förändringar? Den här tiden gör något med mig. Helt plötsligt har vi en timme mer dagsljus på eftermiddagen, det bokas in sittningar och resor och helt plötsligt sitter man på en middag och hör sig själv säga ”men hur ser era sommarplaner ut då?”. Trots att det är MÅNADER till sommaren!

Som alla i vår generation tar jag tillflykt till internet när det verkliga livet känns lite väl verkligt. I ditt förra brev skrev du att världen blir roligare när människor delar med sig av sina ärliga tankar och slutar vara så mystiska och jag måste ändå hålla med. För att peppa fler till att vara sina smått galna jag har jag därför gjort mitt jobb som grävande journalist och hittat tre goda förebilder.

Mitt flöde på Instagram har varit fullspäckat med klipp från årets Grammygala, med galans stora ”main character” Miley Cyrus i fokus. Där har vi en kvinna som om något är sitt autentiska jag! Hon bjuder på citat som att hon glömde underkläder under tacktal och att hon bara längtade efter att få ligga i sängen och kolla på sig själv dagen efter. KAOTISK energi, och jag är här för det!

Den lite mindre kända men lika underbara Reneé Rapp är just nu aktuell som Regina George i nyinspelningen av Mean Girls, och hon har noll filter i intervjuer. Hon är också underbart charmig och lyckas med konststycket att vara rak och ärlig utan att bli skrämmande. Googla henne, du lär inte bli besviken.

Sist men absolut inte minst har vi Anneli Martini, känd från SVT:s kulturprogram Cyklopernas land. Anneli är en 70-plussare med riv i och hon bränner av anekdot på anekdot om heta semestrar och sex med både Paul Anka och Ringo Starr. Hon berättar mycket men lämnar alltid tittaren med en känsla av att vilja ha mer, en utmärkt kvalitet som vi med oversharing-tendenser borde ta lärdom av.

Här är alltså tre kvinnor jag ska ta inspiration ifrån, nu när jag börjat inse att jag kanske måste acceptera min natur som en extrovert och ganska omystisk person. Är det något du tar inspiration ifrån just nu?

Varma hälsningar!

Thea