Denna månaden bjuder Lundagårds receptspalt på en halloumimacka toppad med färska grönsaker och en röd curryröra – perfekt till helgfrukosten såväl som en snabb lunch eller middag.
Ingredienser
- 0,5 dl crème fraiche
- 1,5 tesked röd currypasta
- 1 halloumi
- 6 st cocktailtomater
- ½ liten rödlök eller 3 cm purjolök
- 3 skivor surdegsbröd
- citronjuice
- salt
GÖR SÅ HÄR
Portioner: 3 mackor
Tid: 15 minuter
1. Blanda ihop crème fraiche och röd currypasta i en skål. Smaka av med salt och citronjuice.
2. Skiva halloumin i sex skivor och stek på medelhög temperatur tills båda sidor blir gyllene.
3. Skiva tomaterna och löken.
4. Rosta brödet.
5. Bre på den röda currysåsen på brödet. Lägg på tomater, halloumi och toppa med löken.
Tips! Strimla löken istället för att skiva för extra krisp!