"De ska få sina pengar"

- in Bostad, Studentliv
@Gustaf Eriksson

Sen information från AF Bostäder. Så förklarar Lunds universitet det faktum att de internationella studenterna på Vildanden inte fått sin hyra sänkt. Men nu är pengarna på väg.

– De ska naturligtvis behandlas på precis samma sätt som alla andra, säger servicechef Dan Sjöholm.

Det var precis före jul som Lundagård kunde berätta att de internationella  studenterna på Vildanden fått någon hyresreducering som kompensation för de långvariga renoveringarna. Detta trots att deras svenska grannar, som hyr direkt av AF Bostäder, fått sin hyra sänkt.

Försenad reduktion

De utländska studenternas bostäder administreras av universitetets bostadskontor International Housing Office. Nu meddelar Dan Sjöholm, servicechef på universitetet, att pengarna är på väg.

– De internationella studenterna ska naturligtvis behandlas på samma sätt som alla andra, säger han.

Att de ännu inte fått någon kompensation förklarar han med att AF Bostäder, AFB, varit långsamma med att ge information.

– Vi fick reda på detta väldigt sent, och det gör tyvärr att reduktionen för våra hyresgäster blir försenad.

Kunde ni inte själva ha vänt er till AFB för att ta reda på hur det låg till?

– I sådana här lägen måste vi förlita oss på att vi får information från AFB för att det ska bli lika för alla.

Väntat i månader på information

En av de drabbade internationella studenterna, tyska Kathrin Polley, har i flera månader försökt kontakta både AFB och IHO angående den uteblivna reduceringen, utan att få något svar.

– Det är naturligtvis inte bra att hon upplever att det har varit svårt att få information. Vår målsättning är att delge våra studenter allt vi vet, säger Dan Sjöholm.

Varför har ingen hört av sig till henne då?

– Jag vet inte exakt vad som har hänt i det specifika fallet, men en bidragande orsak är sannolikt att vi fick information sent från AFB.