Att ta paus eller inte

- in Morrhoppan
@Lundagård

Gamla ben, pauser på stormöten och hustomtar på AF-borgen. Morrhoppan har haft mycket att ta itu med den här månaden.

Visst är det härligt med gamla rävar!

Morrhoppan bevistade Lus ting i förra veckan och hamnade mitt i en oerhört intressant diskussion om vilka typer av stormöten kårerna ska hålla i framtiden och vilken instans som ska vara beslutande organ. Alla deltagarna var mycket engagerade och röstade sedan om alla förslagen i ett par timmar.

För säkerhets skull ingrep sedan den närvarande räven och deklarerade att inget nytt kommit fram överhuvudtaget.

Utöver detta uppskattade tilltag var kvällens definitiva höjdpunkt dispyten om ifall församlingen skulle ta två minuters paus eller inte. Efter cirka 30 sekunders diskussion och omröstning vann pausanhängarna, vilket innebar att förlorarna gick miste om ytterligare en dyrbar bråkdel av sina liv.

Åh, demokrati… spinner Morrhoppan.

Ryktet går att AF-borgen har fått en ny hustomte. Sena kvällar sägs det prassla inifrån Studentinfos lokaler och någon förklaring står inte att finna. Visserligen sågs en anställd smyga ut därifrån med skyldig uppsyn, men han hade enligt uppgift hållit på med Lundaspexarnas ekonomi. Vilket genast förklarar varför lampan var släckt – den ekonomin lär ju vara lite skum.

Hustomten kan för övrigt börja sällskapa med den nya maskoten AF-skyltdockan, som skrämmer slag på besökare runt om i borgen. Än sitter hon på bokhyllor, än kaffemaskiner, men alltid med samma kala, beiga skalle och hotfulla småleende.

Morrhoppan misstänker att det rör sig om en smart strategi för att skrämma iväg studenterna, så att de säkert ska ha lämnat Athen klockan sex.

Morrhoppan