KK: Smålands får gå med

- in Nyheter
@Lundagård

Kuratorskollegiet, KK, sammanträdde under fredagseftermiddagen för att besluta om Smålands nations framtid i samarbetsorganet. Nu står det klart att Smålands får bli provmedlemmar.

Efter många turer står det nu klart att Smålands nation kommer att gå med i nationernas samarbetsorgan KK. I går eftermiddag höll KK ett möte för att besluta om Smålands inträde i sammanslutningen, där övriga tolv nationer redan ingår. Då stod det klart att Smålands kommer att få gå med.

Var det ett enigt beslut?

– Det var enigt, ja, säger Kuratorskollegiets ordförande Johan Sjögren. Vi valde att under vårterminen låta Smålands vara medlemmar.

Första steget

Beslutet innebär dock inte att Smålands direkt är fullvärdiga medlemmar av KK. En ny läsning av stadgeändringarna måste ske under höstterminen 2008.

– Läsningarna måste tas upp på olika terminer, säger Johan Sjögren.

Detta innebär att Smålands tills vidare innehar en typ av provmedlemskap, men Johan Sjögren poängterar att det inte finns något stadgat om ett specifikt sådant.

Det är alltså först nästa termin som ett beslut kan fattas om Smålands kan bli permanenta medlemmar av KK eller ej. Utslaget från gårdagens möte innebär däremot att Smålands nation tagit det första officiella steget in i Kuratorskollegiet.

Text: Ida Gunnarsson