Love at first sight!

- in Nyheter
@Lundagård

NOVISCHBLOGG: Aldrig förr har jag känt en sådan värme och gemenskap på en skola. Igår drog programmen igång på LTH och jag var där för att ta min plats och delta i introduktionen. I en hel vecka kommer jag att skriva om denna introduktion för att man ska få en så klar bild som möjligt av vad som händer.

Måndag morgon den 25:e augusti. Jag är på väg mot högskoleområdet tillsammans med min fadder som jag har fått lov att bo hos under den första veckan. Lite stelt till en början och man vet inte riktigt vad man ska prata om men det känns som att vi kommer bra överens. Väl vid matematikhuset slår jag mig ner hos de som förmodligen kommer att bli mina programkamrater de närmaste fem åren. Vi vallas in i en föreläsningssal där programansvarige och en del andra som har med programmet att göra presenterar sig. Stämningen är tryckt och det finns en hel del nervositet i luften. Efter denna korta presentation tar vi oss till aulan i kårhuset där rektor Anders Axelsson hälsar alla välkommna. Senare under lunchen börjar folk att prata med varandra och den spända stämning som man till en början upplevde släpper. Rundvandring i Lund under dagen för att vi ska bekanta oss med staden och Föset som håller i nollningen.

Att var student i Lund verkar inte nu till en början att vara det lättaste. Det är rätt svårt med väderstrecken i början men man lär sig. Den stora snackisen handlar om bostäder, vilket nu är ett krismoment. Tillsammans med en kompis som jag känner sedan tidigare letar jag febrilt boende i Lund men det går segt. Inte ens när man känner folk som hyr ut lägenhet blir det på något sätt enkelt. Hoppas att det ska lösa sig så snart som möjligt då jag inte vill missa en sekund av det som händer här de närmaste veckorna.

Igår kväll hade vi middag hos en fadder med vegantema vilket betydde rotfrukter in i ugnen och ”tomatgegga” som de själva mixat ihop under kvällens gång. Trevligt att kunna umgås direkt med nya människor så avspänt och vi arbetade under kvällen med en sång och idéer om hur vi ska bygga ett instrument av skalbaggar. Vi funderar även på ett vattenpipesolo. Efter middag var vi ett tappert gäng som drog vidare till välkomstpuben där vi dansade hela natten och tog en öl för mycket. Det badades friskt i sjönsjön för att måla telefonkiosken ”telefonkiosken” på önön. Något som tydligen är någon sorts tradition och en liten tävling mellan sektionerna på LTH. En sektion kan vara F som i Fysik eller A som i Arkitekt, alltså de olika programmen. Enligt F-sektionen som jag tillhör gäller det att måla allt som kan målas orangt. Det som inte kan målas borde redan vara orangt, annars ska det målas ändå.

Idag har vi fått köpa overaller som vi sedan invigt med lekar på loftet som ligger bakom kemihuset. Blött, regnigt men riktigt roligt och vi börjar växa ihop till en härlig grupp. Sitter just i detta nu i min fadders korridorrum och har hyfsat bråttom till förfest och sittning. Sitting för de som inte vet är middag som håller på riktigt länge och som sedan avslutas med pub och dans. Mörk kostym ikväll så något bad är det nog inte tal om, tror jag. Vi håller på att göra något stort tillsammans och jag håller på att falla ordentligt för Lund och LTH. Återkommer med fler betraktelser imorgon.

Tom Larsson