Nollningen är i full gång…

- in Nyheter
@Lundagård

NOVISCHBLOGG: Och man mår som man förtjänar. En riktigt lång och innehållsrik natt föregick dagens etapp i nollningen. Presentation av sig själv som följdes upp av poängjakt med olika sorters aktiviteter och lekar. Gruppen jag tillhör framförde sånger till Föset och jag själv hackade lök. Inte riktigt vad man tänkt sig men bra mycket roligare och givande än vad man kunnat ana.

Han som var skeptisk mot ett bad fann sig själv i sjönsjön klockan fem på morgonen. En sittning i Lund kan nog bara vara just som en sittning i Lund. Sånger och gyckel som avlöste varandra och allt utfört med en sådan kärlek och glöd att man inte trodde sina ögon och öron. Ett stort engagemang och osjälviskhet genomsyrar detta campus och det känns så bra att kunna vara med om detta och själv få bidra till den goda stämningen. Att sedan kunna få skriva om det är en stor bonus för mig.

Det hela börjar med långa bord, många nya nollor och tända ljus. Sittning innebär som jag nämnt tidigare en middag som kan dra ut på tiden. Denna sittning var över lite efter tolvslaget vilket följdes av en rentav galen händelseutveckling. Det var okontrollerad men lycklig dans på kårhuset fram till klockan tre varpå vi vandrade tillbaka till matematikhuset för lite mer mat och mycket mer dans. Någon duktig tvåa hade kommit ihåg mitt lösryckta löfte om ett bad och det slutade inte bättre än att jag framåt femslaget simmade ut till önön med ett gäng nya och gamla teknologer för att måla telefonkiosken ”telefonkiosken”. Efter detta äventyr badade vi bastu för att sedan vandra hemåt i gryningen.

”Tom, du har 15 minuter på dig..” Min fadder tycker nog att jag är en riktig sjusovare. Idag har det varit mer intro med presentation av sig själv och matematik. Har varit en riktigt lång dag. Poängjakten ska ha en guldstjärna i kanten, då det var kul, lärorikt och dessutom gick det ju så bra för min grupp. Lökhackning och hyllningssånger är några inslag i denna jakt på ära och priser. Funderar dock lite på vad som står på spel förutom äran. Föset delade nämligen ut ett kilo mjöl till gårdagens vinnare i nollning. Allting är hjärtligt och alla är helt och fullt med på noterna om att det inte är så viktigt att vinna bara vi har riktigt roligt tillsammans.

Nu är jag trött men det hjälps inte. Lite mat på detta och sedan är det utedisco med overall vilket ska bli riktigt kul och fartfyllt. Nollningen är verkligen uppstartad och jag är inte den som missar något. Ta hand om dig!

Tom Larsson