Projekt “mat” igång!

- in Nyheter
@Lundagård

NOVISCHBLOGG: Precis som jag sagt är jag helt ny i Lund. Därför inte helt lätt att hålla koll på allt som händer och just därför var det hälsningsgille igår och inte idag. I vilket fall som helst så håller jag på att göra allvar av mina hotelser om att prova lite restauranger i Lund. Jag började igår.

Cafe Finn ligger i nordvästra hörnet på Mårtenstorget och är beläget i en fin gammal tegelbyggnad med annex. Vi hade tur med vädret igår så vi hamnade på uteserveringen och vi beställde en tvårätters After Work meny och vi blev positivt överraskade. Lax till varmrätt och den vi blev serverade en bit som var mycket större än vad vi förväntade oss. Stort plus! Bra smakade det också, inte topp, men bra. Dessert var det glass och någon slags jordgubbssås som jag inte riktigt vet om de smakat på själva. En sting bak i halsen som påminde mycket om saftkoncentrat drog ner denna dessert mycket i betyg. Priset för detta var väl helt okej. 210kr för menyn och 45 kronor för ett glas vin eller öl. I det stora hela är det stort plus för läge, pris och varmrättens proportion. Minus för slapp service och desserten. Skulle säga att det var en 3:a på en skala från ett till fem där 1 är uselt och fem är top-notch. Cafe Finn är ett säkert After Work ställe med bra läge och hyfsad mat och det är mycket folk som söker sig hit på en fredag.

Återigen en riktigt lyckad förfest och på väg ner på stan igen. Samma visa igen. Fullt överallt och det är Lunds största minus, tyvärr. Att man ska behöva vara ute på nation klockan 22 förtar mycket utav känslan att gå ut. En historia jag fick höra inatt av min kära fadder var att de också tappat förtroendet för utelivet på nation. Tjejkvällen på F-sektionen var betald med middag, dryck och inträde på Helsingkrona nation. När de väl kom dit fick de inte komma in utan var tvungna att ställa sig i kö och OM de kom in var de tvugna att betala igen. Riktigt illa och det är dags att folk styr upp sin verksamhet!

Nu är det Woodstockfestival vid LTH Kårhus och det blir en dag med livemusik och ett riktigt bra drag! Imorgon är det FLYing i Helsingborg. See you there och heja Sverige ikväll! Ta hand om dig! Mvh Tom

Love C!

Tom Larsson