Mer electro på nationerna

- in Kultur & Nöje, Nationer
@Lundagård

Trots nedläggningen av den populära technoklubben Discobedience ser framtiden ljus ut för den hårda elektroniska musiken på Lunds nationer. På Smålands och Krischansta står två nya klubbar och stampar otåligt för att få sätta fyr på terminen.

I närmare två år har dansklubben Discobedience pumpat ut mörk, hårdnackad techno och nästan egenhändigt återupprättat Småland nations heder som stället att gå loss på.

Det är säkert fler än undertecknad som frågat sig hur man ska fylla det tomrum som Discobedience nu lämnat efter sig. På Smålands är man dock förberedda.

– Vi är väldigt nöjda med den publikrespons vi fått under de gångna terminerna men vi hoppas så klart att våra nya klubbar kommer locka lika mycket folk, säger Sara Holm, klubbansvarig på nationen.

I vår kommer Smålands nation att ha fyra lördagsklubbar i månaden. Gamla favoriter som 90-talsklubben Shut up! and sleep with me samt Sensation Red kommer att vara kvar även i år. Framförallt är det nya tranceklubben Mad som är ämnad att bli den naturliga efterföljaren till Discobedience. I alla fall på Smålands.

Men om Krischansta nation har något att säga till om saken så kommer den nya klubben Maison House att vara en värdig utmanare om den titeln. Från och med öppningen den 31 januari kommer det att dunkas tech- och minimal house på Tornavägen 7. Anton Öberg som tillsammans med Carl Cedraeus Ögren, Adrian Sigot och Johan Wikmark håller i klubben säger att man strävar efter att få en stämning som liknar en ”rökig källarlokal i Amsterdam med visst inslag av elegans”.

Bortom Discobediences skugga finns det så klart även andra spännande klubbar på gång. Don’t be quiet, start a riot!, en ny klubb, även den på Smålands nation, ska enligt utsago skaka om Lunds klubbvärld i den feministiska revolutionens tecken. Med riot grrrlmusik i högtalarna och drinkar som går under namn som fittsaft och Simone de Beauviour känns det som det kan bli en lika intressant som dansant klubbvår.

– Don’t be quiet är jag nog personligen mest peppad för. Den kommer att bli grym, berättar Sara Holm.

NÖJE