Kaviartub räknade ner karnevalen

- in Nöje, Nyheter
@Lundagård

Nedräkningen inför Lundakarnevalen är igång. Den hemlige första nedräknaren visade sig vara en man med ett mycket välkänt ansikte. Som också tog tillfället i akt att bestämma vad som ska bli den officiella karnevalsmackan.

Lundakarnevalen 2010 närmar sig med stormsteg. Först ut i den traditionsenliga nedräkningen var Carl Amnel, mer känd som pojken på Kalles Kaviar tuberna. Utklädd till en kaviartub startade han traditionsenligt nedräkningen genom att ropa ut ”Tio!” från Universitetshusets trappa på fredagseftermiddagen.

Mer än ett år kvar

– Jag har också ett personligt bidrag till karnevalen genom att göra Kalles Kaviar-mackan till officiell karnevalsmacka, sa Carl Amnell till de över hundra åhörarnas jubel.

Han satte sig sedan ner på en pall för att klämma ut kaviar på en macka, vilket fick publiken att jubla än mer. Lundakarnevalen går av stapeln den 21-23 maj 2010.

Text: Viktor Ström
Foto: James Jones