Att ta sin examen är inte allt

- in Nyheter
@Lundagård

Han var med från företagets start, blev utvecklingschef och är nu chief science officer. Även om Petter Ericson inte har tagit sin examen så har han kommit långt i arbetslivet.

Anoto group AB heter företaget som Petter Ericson var med och startade för cirka nio år sedan. Innan dess läste han teknisk fysik på LTH och gick raka vägen från skolbänken till arbetslivet. Utan examen.

− Till en början mådde jag dåligt över att inte plugga klart men det har avtagit med tiden, berättar han.

För att ta sin examen har Petter några inlämningsuppgifter kvar. Men åren har gått och programmet har förmodligen ändrats vilket gör det svårare för honom att gå tillbaka och avsluta det nu.

− Jag har funderat på att göra ett ryck och ta min examen. Men det har gått för lång tid nu. Studietiden är ju ändå inte bortkastad och jag har haft användning av studietiden i mitt arbete, förklarar han.

Fick drömjobbet

Trots att Petter lyckats bra utan sin examen vill han inte helhjärtat rekommendera att hoppa av en utbildning innan den är avklarad. Ute i arbetslivet värdesätts givetvis en examen även om allting inte kretsar runt den. Men att ta sin examen ska vara något man gör för sin egen skull och inget annat, påpekar han.

Under sin tid på LTH funderade Petter till och med på att doktorera, han var inte intresserad av näringslivet. Det var då. Nu är han chief science officer, ett jobb som i många avseenden kan beskrivas som hans drömjobb. Erbjudandet han fick för mer än tio år sedan var spännande. Det var en möjlighet som han inte ville gå miste om. Och det är inget beslut han ångrar idag.

− Det är viktigt att tänka på att erbjudandet är väldigt individ- och tillfällesberoende. Är det något spännande som man vill vara en del av är det svårt för en utbildning att konkurrera med det.

LÄS MER: Svårt att gå tillbaka till studiemedlet

text: Matilda Lundahl

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.