Ansvarsutbildning på bakfyllan och kårhandlingar på toaletten

- in Morrhoppan
@Lundagård

Häromsistens fick vi besök av ärkefienden, Uppsala universitet. Rektor Anders Hallberg kunde inte riktigt instämma i påståendet att Lunds universitet var det starkaste forskningsuniversitetet

i Sverige. Men maten som bjöds föll honom definitivt på läppen. Kommentaren som fälldes var att ”detta är bättre än Shell Select”.

Det hölls en utbildning för Lunds alla kår- och nationsfifflare, plus lite annat löst folk. I vimlet syntes bland annat akoholforskare och representanter från både kommun och polis. De ämnade fördjupa deltagarnas kunskap i alkoholservering, men snart stod det klart att genomgången var onödig. Flera av deltagarna hade uppenbarligen serverat sig själva rejält redan kvällen innan.

Kårobligatoriet sätter Lunds studentorganisationer i gungning. Kårerna vill helt plötsligt ha kontakt med sina medlemmar, dra på trissor. Morrhoppan spetsade öronen och snappade upp ett mycket innovativt koncept. För att nå ut till studenterna planerar man bland annat att sätta upp planscher och protokoll på insidan av institutionernas toalatettdörrar. Morrhoppan spinner av förtjusning åt tanken på att kårernas byråkratiska snickesnack nu ska få lov att hitta hem.

Morrhoppan ryste när Per Eriksson försökte imponera på vetenskaps- och näringslivseliten genom att gnida fiol tillsammans med ett antal violinister från Akademiska kapellet på innovationsmässan härförleden. Det är i och för sig roligt att även universitetets högsta höna spexar till det, men någon måtta får det faktiskt vara. Inte blir det bättre av att rektors kelgris till forskningsevemang ödelade de förut så praktfulla rabatterna vid universitetshusets fontän.

Morrhoppan