Lokal för nya möten firades med bubbel och sax i hand

- in Nyheter
@Lundagård

Studentinfo har nu huserat innanför AF-borgens väggar i 15 år och till terminsstarten fick man dessutom nya lokaler. Två omständigheter som högtidligt firades med bubbel och buffé under fredagen.

I vanliga fall är det utskottsförmannen Caroline Bensefelt och hennes sju medarbetare som kamperar inne på Studentinfo. Men kvällen till ära fylls rummet av många andra ansikten.

Glasen höjs och ett mörkblått sidenband har högtidligt spänts genom lokalen. När ett femtontal personer gemensamt klipper av bandet fylls golvet av ett hav av mörkblå konfetti. Luften fylls i sin tur av skratt och tjoande.

Det har varit tal om en renovering under flera års tid men inte blivit av förrän i år berättar Henrik Nilsson. Nu har Studentinfo bland annat fått ett nytt innertak, ommålade väggar och ett större utrymme. Syftet med renoveringen var att skapa mer plats åt Studentinfo, men även att ge AF-borgen en fast punkt i form av en reception.

Skillnaden är stor enligt Emma Jangö, före detta ombudsman för Akademiska Föreningen, AF.

Hon har själv varit medarbetare på Studentinfo för ett par år sedan.

– Det är en helt annan entré och en helt annan känsla. Innan höll vi till inne i ett litet hörn, i en liten skrubb. Man såg oss knappt. Nu är Studentinfo det första studenterna ser när man kommer in, säger Emma Jangö.

Nuvarande ombudsman för AF, Linnéa Jönsson är nöjd med resultatet. Enligt henne råder det ingen tvekan om att Studentinfo har stor betydelse för Lunds universitet.

– Vi hänvisar alltid studenter hit, det är ju studenternas egna turistbyrå, förklarar Linnéa Jönsson.

Hon menar att Studentinfo, inför den kommande Lundakarnevalen, spelar en särskilt viktig roll när det kommer till biljettköp. I framtiden är målet att också kunna utveckla ett tätare samarbete med kommunen och regionen för att på så vis erbjuda information som inte bara är studentrelaterad: allt från tågtider till tips på tandläkare.

– Studentinfo är fantastiskt bra och förtjänar verkligen sin nya lokal, konstaterar Linnéa Jönsson.

Text: Mette Mjöberg
Bild: James Jones Huang

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.