Handfast jämställdhetsarbete

- in Morrhoppan
@Lundagård

Morrhoppan konstaterar att universitetet lyfter jämställdhetsarbetet mot nya höjder genom att också genuscertifiera informationssidor innan de går till tryck. Efter att ha insett att det bara var män som uttalat sig i en viktig fråga uppstod ett pikant dilemma.

Man kliade sig lite på huvudsvålen och kom på den briljanta lösningen att låta samma citat stå kvar men byta ut bilden på en manlig kårmupp till en kvinnlig kollegas. Problem solved – i alla fall nästan.

Kanske är det hoppet om högre IQ och nya hjärnceller som får ledningsgruppen att varje torsdagmorgon släpa sig upp för ett svettigt gympapass på Gerdahallen? Trots att ryktet om den omtalade gympan spritt sig som en löpeld i universitetsvärlden tycks de flesta dekaner vara kloka nog att avstå.

En viss rektor med sinne för finanser tror dock benhårt på att det intellektuella kapitalet frigörs till musik och förenar nytta med nöje genom att ta på sig rollen som gympa-dj.

Morrhoppan glädjer sig i alla fall åt att studenter även finns representerande i universitetets gympande organ och hoppas att de ser till att vara på plats när de informella bastubesluten tas.

Karnevalsgeneralen är på plats och snart är tiden återigen kommen då studentlund blir dubbelt så studentikost och studenterna trippelt så fullla – i dagarna tre. Några som redan ligger i startgroparna är Lunds nation. De gjorde nämligen karnevalsbokslut häromsistens. I och för sig för 2006, men Morrhoppan vill ändå gratulera till ett par fina siffror.

Morrhoppan