Lus ställer Bopoolen.se till svars

- in Nyheter
@Lundagård

Bopoolen.se har stulit sitt domännamn från Lunds universitets studentkårers bostadsförmedling, bopoolen.nu. Det hävdar Lus som hoppades på en uppgörelse i godo men parterna är oense och nu ska tvisten tas upp av en skiljenämnd.

Hanna Gunnarsson, generalsekreterare på Lus, berättar att Lus gav Fredrik Vilhelmsson, som startade Bopoolen.se 2005, ett erbjudande om att köpa upp Bopoolen.se som han inte accepterade.

Är det inte bra att andra aktörer engagerar sig för studenterna?
– Jo, visst är det bra att andra tar ansvar, det är inte konkurrensen i sig som är ett problem utan det handlar om hur namnet Bopoolen används, säger Hanna Gunnarsson.

Hon menar att .se stör Lus verksamhet.
– Studenterna läser bara ordet Bopoolen, vilket kan vara förvirrande. Det händer att vi får frågor om bopoolen.se:s verksamhet från studenter som felaktigt trott att de varit inne på vår hemsida. Vi har ett ansvar gentemot våra finansiärer, Lunds universitet och kommunen. Om inte bopoolen.se uppställer samma krav på att bedriva en seriös verksamhet kan förväxlingen innebära att vi får stå till svars även för deras handlingar, säger Hanna Gunnarsson.

Tvistlösningsförfarandet kostar Lus 10 000 kronor, hälften om man vinner, men Hanna Gunnarsson uppger att kostnaden betalas av universitetet och kommunen och kommer således inte att drabba studenterna.

Fotnot: Lundagård har utan resultat sökt Fredrik Vilhelmsson för en kommentar.

Text: Julia Atiyeh