Köstrul fick folk att skippa Dansen

- in Karneval, Nyheter
@Lundagård

Under fredagsnattens dans i AF-borgen var det många som vände i dörren. De långa köerna fick många besökare att ge upp och flera försökte i stället kränga sina biljetter på plats. Inför Dansen i kväll lovar karnevalsledningen bättring.


Många som stod i kö till dansen vände hemåt när insläppet slutade fungera och dörrarna stängdes.
– Räknarna gick sönder och för att inte rucka på säkerheten vi var tvungna att kontrollera antalet personer i borgen innan vi kunde släppa in fler, säger karnevalens presschef Anna Knutsson.

Får pengarna tillbaka
Insläppet tappade räkningen på hur många som kommit in och fick tillfälligt stänga. Flera av de som köpt biljetter till dansen valde att gå hem efter lång väntan. Under tiden delades returbiljetter ut till folk som köade.
– De som valde att gå hem kan lösa in dansbiljetten tillsammans med returbiljetten och få pengarna tillbaka, säger Anna Knutsson och tillägger att det brukar vara problem på första dansen.
– Vi har haft möten i natt och nu på morgonen där vi har hittat en lösning på problemet. Förhoppningsvis har folk blivit varma i kläderna vid det här laget. De som har biljetter till i kväll kan absolut känna sig lugna!

Text: Julia Atieyh