Karnevalen snart bara en souvenir

- in Karneval, Nyheter
@Lundagård

Efter tre dagars färgsprakande glädjefest på studenters vis börjar allt sakta men säkert återgå till det normala. Lundagård frågade karnevalsgeneralen Erik Neppelberg om känslorna dagen efter.


Än är inte allting över. Det återstår bland annat ett intensivt röjningsarbete i Lundagård efter långa förberedelser inför karnevalen.
– Vi fyllde Lundagård på två veckor. Nu ska allt bort på tre dagar, säger Erik Neppelberg.

Auktionerar ut verktygen
Det ska hållas en loppis på Karnevalsfabriken under eftermiddagen den 25 maj, där särskilt attraktiva karnevalsminnen kommer att auktioneras ut klockan 17.
– Vi kommer sälja framför allt verktyg och överblivet trä men även prylar, vagnar och bodar, berättar Karnevalsgeneralen.

”Stolt och imponerad”
I nuläget är besökssiffrorna fortfarande okända. Men att det var mycket folk som trängdes under karnevalshelgen står utom tvivel.
– Det var väldigt mycket folk lördag kväll under Salem al Fakirs konsert men också under invigningen på fredagen, säger Erik Neppelberg.

Han berättar att det är svårt att förbereda sig inför att det kommer så mycket folk till ett evenemang som man har planerat under ett helt år.
– Jag är väldigt stolt och imponerad över alla. Folk har slitit väldigt hårt. Det är fantastiskt hur man kan genomdriva något sådant här med bara studenter, berättar Erik Neppelberg.

Ska jobba hela sommaren
Han är framförallt nöjd med de stora nöjena som han tyckte höll hög klass men även med tombolan som lockade till sig båda gamla och unga.
Hur känns det dagen efter karnevalen?
– Det känns lite tomt. Men jag och kommittén ska jobba hela sommaren, det är en del efterarbete.

Rätt och fel med karnevel
På frågan om vilka lärdomar årets karnevalskommitté har att dela med sig till de som ska anordna kalaset 2014, svarar Erik Neppelberg att det är för tidigt att säga nu. Under sommaren ska dock alla chefer samlas och skriva testamenten, utvärderingar av karnevalen som gått.
Vad var rätt med karnevalen?
– Att alla besökare verkade så himla glada.
Och fel?
– Inget annat än att det är slut.

Text: Dajana Kovacevic