Här vill AFB bygga nytt

- in Bostad, Studentliv
@Gustaf Eriksson

Korsningen mellan Tornavägen och Tunavägen kan ses som en port in till universitetsområdet. 
Därför är det ett attraktivt område för nya studentbostäder.

Det anser AF bostäder, AFB, som nu tillsammans med Akademiska hus utreder möjligheten att bygga 250 nya studentbostäder där.

Det ligger nära både Ekonomihögskolan och LTH. Dessutom kommer platsen att bli en naturlig port till campusområdet, som Akademiska hus tillsammans med universitetet just nu arbetar med att utveckla.

På grund av detta anser AF Bostäder och Akademiska hus att tomten där Tornavägen möter Tunavägen är en utmärkt plats för nya studentbostäder. Tillsammans utreder de nu möjligheten att bygga 250 bostäder där.

Attraktiv plats

– AF Bostäder har som ambition att bygga bostäder för ytterligare 500 studenter fram till 2014. För studenterna är närheten till studiemiljö och centrum högt prioriterad. Läget här, alldeles intill Lunds tekniska högskola och Ekonomihögskolan, är mycket intressant och en attraktiv plats att bo på för studenterna, skriver AFB:s vd Rolf Svensson i ett pressmeddelande.

Unni Sollbe, regiondirektör på Akademiska hus, håller med.

– För Lund är det i dag viktigt med fler studentbostäder. Med sitt strategiska läge kan tomten vid korsningen mellan Tornavägen och Tunavägen ses som porten in i universitetsområdet, skriver hon.

”Torvlabbet” blir kvar

På den aktuella tomten ligger i dag ett hus är känt som Torvlabbet.

Enligt den plan som nu utarbetas kommer byggnadens yttre att bevaras, samtidigt som innanmätet byggs om för att rymma studentbostäder.

På tomten finns dessutom flera andra byggnader, som kan komma att rivas.

De närmare detaljerna kring projektet är ännu inte klara. 
Enligt AF Bostäders vd Rolf Svenssonkan de 250 bostäderna komma att bli såväl pentryrum som lägenheter för familjer, par eller kompisar.

– Möjligheten att skapa en utemiljö som tillgodoser studenternas behov ska också ses över.