HTS slopar vårnollning

- in Novisch, Studentliv
@Gustaf Eriksson

Vårterminens novischverksamhet beskrivs som synnerligen lyckad, men trots det begraver nu Humanistiska och teologiska studentkåren, HTS, vårens aktiviteter.

– Vi storsatsar på höstarna i stället, säger novischansvarige Gustav Palmgren.

Sektionsbatalj, trubadurafton och Projekt Athena-diskussioner.

Det fick de omkring 60 studenter som deltog i Humanistiska och teologiska studentkårens nollning, som arrangerades för andra gången denna termin, ta del av.

Men de studenter som börjar läsa humaniora eller teologi nästa vår är inte lika lyckosamma.

– Vi har bestämt oss för att inte arrangera någon novischverksamhet på vårarna längre, i stället vill storsatsa på höstarna, säger Gustav Palmgren, en av två novischansvariga på kåren.

Isregn inte kul

En av de viktigaste orsakerna bakom beslutet är de lundesiska vinterförhållandena.

– Allt blir enklare på höstterminen. Då kan man vara utomhus och det är bra när man samlar så många personer. Det blir också roligare att ha till exempel sektionsbatalj när det inte regnar och är jättekallt.

Välkomnas på hösten

Deltagarantalet på 60 personer är en rejäl minskning jämfört med höstterminen. Då deltog omkring 100 nya studenter.

– Många fler studenter börjar på hösten och framförallt är de som börjar då unga och sugna på att vara med i novischverksamheten. Många av dem som var med nu började i själva verket i höstas, säger Gustav Palmgren.

Hur ser du på risken att det kommer börja studenter nästa vår som gärna skulle ha delta i novischverksamheten och nu blir utan?

– Jag tror att den risken är väldigt liten. Vi kommer ha en novischsittning på våren och sedan kommer vi att informera om att alla är välkomna att delta på hösten.