Intim turnépremiär för Danko Jones på Sydskånska

- in Kultur & Nöje

På torsdagskvällen spelar rockbandet Danko Jones på Sydskånska. Förköpsbiljetterna tog slut på 20 minuter, men hälften av biljetterna säljs i dörren.

– Det ska bli otroligt häftigt att se Danko Jones i den här lilla lokalen, säger förman Andreas Anderholm Pedersen.

Det hela började som en rolig tanke. Rockklubben Dirty Frank som huserar på Sydskånska har haft ett nära samarbete med skivbolaget som har släppt Danko Jones skivor, och ikväll inleder det kanadensiska bandet sin turnépremiär i Lund.

– Vi har diskuterat det här i ett år och nu blev det verklighet, berättar förman Andreas Anderholm Pedersen.

Själv har Andreas lyssnat på Danko Jones sedan han gick i högstadiet, och den första låten han lärde sig spela på gitarr var just en låt av Danko Jones.

Hårt tryck på biljetter

Nationen valde att släppa hälften av biljetterna som förköpsbiljetter, och resterande kommer att säljas i dörren.

– Förköpsbiljetterna tog slut på 20 minuter. Men man ska ändå komma ikväll eftersom hälften av biljetterna finns kvar. Man ska inte vara orolig för en lång kö, vill man komma in så är det bara att komma i tid, berättar Andreas Anderholm Pedersen.

Han förväntar sig mycket av kvällen.

– Vi har satsat hårt, och jag tror och vill att det ska bli fullt ikväll, men man vet aldrig.

”Bådar gott för framtiden”

Förmännen bakom Dirty Frank jobbar ständigt med att överträffa sig själva.

– En sådan här bokning öppnar bara för större bokningar, vi jobbar hela tiden för att få ett bra rykte. Har man en sådan här stor artist bådar det bara gott för framtiden, nu kan vi säga att Danko Jones har spelat här och då förstår bokningsbolagen att vi gör det här bra, säger Andreas Anderholm Pedersen.

Hur känns det inför kvällen?

– Det är en blandning av allt, lite stress men jag är också jättepeppad och lite nervös. Framför allt ska det bli jättekul och otroligt häftigt att se Danko Jones i den här lilla lokalen, säger Andreas Anderholm Pedersen.