Hallå där…

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Elisabeth Gehrke, Sveriges förenade studentkårers vice ordförande, som startat Facebookgruppen ”Hur var det nu man studerade” för att diskutera hur heltidsarvoderade ska ta sig tillbaka.

Är det så svårt att plugga igen?

– Ja, när man har levt ett liv som man gjort, med rent absurda arbetstimmar och folk runt omkring sig hela tiden, till ett ensamt studieliv med väldigt lite undervisning, så är det en stor omställning att hitta en ny struktur i vardagen.

Varför startade du gruppen?

– Jag kom på att jag inte hade pluggat på två år. Det är kanske mest av egoistiska skäl som jag gjort detta, men jag tror att vi genom grupptrycket och de gemensamma erfarenheterna kan hjälpa varandra framåt.

Vad är den största skillnaden mellan att studera och vara heltidare?

– I stället för att kunna litet om mycket, och identifiera argumentation i stora textmassor för att sedan kunna argumentera om det, ska jag nu kunna fokusera på ett ämne, och fördjupa min kunskap i det.