"Jag kunde inte vara så pedantisk som jag vill."

- in Bostad, Studentliv
@Lundagård

Den första lyan kan vara riktigt svår att finna i Lund. Lundagård gick ut för att känna av vibbarna och frågade: ”Hur var ditt första boende i Lund?”

Linnea Gustafsson, 21, Juridik

– Det var en lägenhet, på övervåningen i en stor villa i professorstaden. Jag fick den genom kontakter, ringde en bekant som hade en annan bekant, så jag hade en väldig tur.

 

Evelina Gunnarsson, 22, civilekonomi

– Jag la upp en annons på blocket och fick svar från en tjej som hyrde ut ett rum i sin tvåa vid Åhléns. Vi kände inte varandra innan, men har lärt känna varandra nu. Jag är nöjd, även om jag skulle föredra att bo själv, men det är inte så lätt i Lund.

Barada al-Rawi, 24, statsvetenskap

– Det var ett korridorsrum på Delphi. Det var nyrenoverat och området var mycket lugnt. Men däremot tycker jag inte om att dela kök med andra, där jag inte kan vara så pedantisk som jag vill. Nu bor jag på Smålands nation i stället och har mitt eget kök.

Mikael Klasson, 19, medicin

– Jag bor hemma och pendlar från Hässleholm. Det är ju billigare även om jag betalar en viss summa i månaden till föräldrarna. Däremot förlorar man lite av det sociala livet. Det är svårt att göra saker spontant, man måste hela tiden planera sin dag.

 

Enkät: Erik Ottosson och Annika Wilhelmsson