Studenterna som vill dig väl

- in Nyfiken på

Har du någon fobi eller är du studenten är stressed över studierna? Studenterna Sara Mohammadi och Erik Persson är villiga att hjälpa dig.

Sedan 1992 har alla studenter på psykologprogrammet haft möjligheten att möta patienter för terapisamtal på psykoterapimottagningen. Mottagningen är eftertraktad och är alla välkomna. Sara Mohammadi 28, och Erik Persson , 34, som går nionde terminen på psykologprogrammet är båda förväntansfulla.

– Det här är den bästa delen med utbildningen, och dessutom väldigt lärorik, säger Erik Persson.

– Ja,det här är bland det roligaste, även om vi har haft praktiska moment så är detta det största momentet där vi får utnyttja våra teoretiska kunskaper i praktiken, säger Sara Mohammadi.


Vad för hjälp kan man få hos er?

– Det kan vara att allt ifrån att man känner sig nere, känner sig stressad eller har bråkat med sin partner, menar Sara Mohammadi.

– Men man kan också komma med en känsla över att något inte känns rätt. Det kanske inte går att bestämma vad det är, men man känner det ändå och då får man chans att utforska det här, tillägger Erik Persson.

Trots att Sara Mohammadi och Erik Persson ännu inte är legitimerade psykologer känner de ett stort ansvar över deras patienter.

– Eftersom att vi är nya och färska så är vi väldigt noga, det blir ett engagemang i klienten som kommer och personens problem blir uppmärksammad, säger Sara Mohammadi.

”Vill förändra människor

Sara Mohammadi började först studera internationella relationer, innan hon kom till insikt att hon i stället för att förändra världen, kunde förändra människor.

– Jag valde att studera psykologi för att jag vill jobba med människor, jag tror att alla personer har en kraft inom sig som man kan hjälpa dem med att uppnå.

För Erik Persson var det annorlunda, han jobbade inom psykiatrin och med missbruk innan han valde att studera psykologi.

– Jag fick en inblick av att man inte alltid måste använda tunga mediciner och utan där förstod jag att man kan prata igenom saker i stället, och det intresserade mig, berättar Erik Persson.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

”Oerhört smickrande och hedrande” – Lena Eskilsson förordas som prorektor

Universitetskollegiet beslutade under gårdagen att förorda Lena Eskilsson,