Uppdrag: samordning

- in Kår, Studentliv

Teknologkåren får från och med  januari en ny heltidspost, aktivitetssamordnaren. Tanken är att avlasta befintliga heltidare från arbete, samt att underlätta för att starta nya aktiviteter.

Den 30:e november tillsattes Johan Edentoft till den nya posten. Från och med årskiftet kommer hans uppgift vara att koordinera Teknologkårens samtliga sociala aktiviteter, allt i från spelkvällar till fester.

Teknologkåren får därmed sin tionde heltidare och växer ytterligare som den största kåren i Lund. Kårordföranden Axel Andersson är optimistisk inför tillökningen.

– Vi har många engagerade studenter som vill göra saker, det är musiker som vill sätta ihop band, man vill anordna bokklubbar, fester och danskurser och vissa vill lära sig fotografera. Lokal – och ekonomiansvarige och jag får ta ganska många av frågor kring detta. Men vi kan inte alltid ge de bästa svaren, säger Axel Andersson

Det är där aktivitetssamordnaren kommer in.

– Tanken är att posten ska öppna upp för mer verksamhet. Det är upp till våra medlemmar att komma hit med idéer och posten ska stötta dem i hur man går till väga.

Axel Andersson poängterar att verksamheten inte kommer att konkurrera med nationerna, målet är inte per se att det ska bli mer aktiviteter. Istället ska den nuvarande verksamheten bli bättre förvaltad då arbetssituationen för de nuvarande heltidarna är för tung för tillfället.

– Tanken är att avlasta de personer som jobbar nu så att de kan få jobba med sitt. Vi vill få ner arbetstiden per person från 70 till 50 timmar i veckan, säger Axel Andersson.

Någon oro för finansieringen verkar inte finnas. Pengarna rullar redan in.

– Det kommer finansieras med intäkter från våra nuvarande arrangemang. Kanske blir det fler arrangemang för alumner. Detta är lite på prov, vi får se hur det blir då posten är vald för ett år.

Johan Edentoft går tredje året på civilingenjörsprogrammet med inriktning mot elektroteknik. Men i samband med det nya uppdraget tar han sabbatsår.

– Det ska bli skönt att göra något annat ett tag. Jag tycker om att jobba idéellt. Det känns som ett stort privilegium att få hålla på med kåren på heltid, säger Johan och fortsätter:

– Det är en helt ny post. Till att börja med ska vi komma fram till vad jag ska göra. Så det kommer att bli en lång uppstartsperiod. Men vi vill öppna utåt och kunna göra det enklare för medlemmar att göra saker.

Vad ser du mest fram mot?

– Att utvecklas mycket som person och att träffa många människor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Ensidigt i LU:s kårtopp

Hur väl speglas egentligen studentpopulationen inom kårerna? Lundagård har granskat mångfalden i universitets studentkårer.