Kvinnan bakom gässen

- in Julkalender

Sandra Pierce äger och jobbar på Studenten på Sölvegatan. Tillsammans med de två gässen på gatan hälsar hon gästerna välkomna.

– Hej, en rostbiffsallad!

Snabba händer plockar ihop ett efterlängtat lunchpaket och Sandra Pierce smäller av ett leende:

– Varsågod.

– Jag trivs här och jag är nöjd med mina kunder från universitetet. Jag uppskattar att dom tycker om att komma hit. Jag blir glad och det gör också att man blir pigg dagen efter, säger Sandra.

Från början är Sandra förskolelärare, men hon tvingades sluta på grund av ett politiskt beslut. Hon köpte sedan ett bageri som hon hade i tio år. Men det gick inte så bra ihop med familjelivet:

– Jag hade barn hemma och jag fick lämna dem ensamma hemma på natten. Men man måste försörja sig på något sätt.

En av kunderna på hennes bageri ville sälja sitt ställe. Att ha ett café skulle innebära mindre timmar och Sandra skulle slippa jobba natt.

– Nu är det ungefär fyra år som jag har jobbat här. Kunderna är till 99 procent från universitetet och jag uppskattar verkligen studenterna, säger Sandra och fortsätter:

– Jag börjar sju och jobbar till fyra. Det är full gång på morgonen. Folk vill ha frukost och kaffe, men det är mest kaffe på morgonen.

Den lilla lokalen är pyntad med thailändsk inredning. Samtidigt står en tomte i fönstret. Sandra gör själv mackor, lasagne och soppa. Men den varma maten kommer från en thairestuarang.

– Det är mycket thairestauranger i lund. Fast det är starkt är det populärt.

Sandra får hjälp några timmar i veckan men det mesta gör hon själv.

– 
Det är trevligt att träffa folk i stället för att sitta i ett rum och bara jobba själv. Tiden går fort för jag är upptagen hela tiden, skrattar Sandra hjärtligt.

Det mest slående hos Sandra är den glädje och det lugn som hon utstrålar. Kanske är det därför som kunderna strömmar in. Fast gässen kanske också gör sitt.

– Vi har haft tomteluva på gässen i tre år. På påsken får de en gul sjal. Kinesiska turister tycker om att fotografera dem. Hundar brukar springa runt dem och verkar bli besvikna när de inte rör sig.

Vem döljer sig bakom morgondagens lucka?

[audio:http://lundagard.se/wp-content/uploads/2011/12/Dec16.mp3|titles=Dec16]

Denna person har kämpat mot migrationsverket i flera ronder och blivit ärad med en Q, innan hon begav sig mot södra breddgrader.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

”Oerhört smickrande och hedrande” – Lena Eskilsson förordas som prorektor

Universitetskollegiet beslutade under gårdagen att förorda Lena Eskilsson,