Ett nytt år har börjat

- in Nyheter
@Jacob Hederos

2011 lider snart mot sitt slut, och det är dags att runda av ett år utöver det vanliga. Lundagård är ingenting utan sina läsare, och tillsammans ger vi oss snart ut på resan 2012.

Nu närmar den sig sakta, julens ledighet, då kurslitteraturen för några dagar förflyttas bort från uppmärksamhetens mitt för att ersättas med glögg och pepparkakor.

2011 har varit ett händelserikt år för oss alla, och det är dags att slutsummera.

Det var året då Slavauktionen satte många frågor på sin spets, då Jesse Jackson kom för att säga att ”svenskar kan bättre” både i öppna forum och i normbildande utbildningar för studentlivets representanter.

Det var hösten då bostadsbristen skulle börja axlas av univerisitetet, då jakten på tak över huvudet fick ett nytt ansikte när utbytesstudenter fick inhysas i Café Athen.

Året då de första betalande studenterna slog sig ner i myllan.

Det var året då vägglössen spreds i kvarteren, då snön fick komma i lastbil och universitetsbiblioteket fick stänga av porrsurfare.

Högt och lågt har blandats om varandra i en ström av händelser i utbildningssverige, och ingen har lämnats oberörd.

Mitt i denna ström av händelser finns Lundagård. Vi är här för att berätta dina historier, sprida dina erfarenheter till andra och förhoppningsvis också göra dig klokare genom att låta dig få ta del av andras kunskaper.

Vi vill sprida informationen du behöver, väcka känslorna inom dig och skapa debatten i din vardag.

Snart ger vi oss ut på resan som kallas 2012, men innan dess kopplar lundagard.se av i ett stilla lunk och drar ner på tempot. Vad önskar du dig av oss nästa år? Hör av dig till oss och berätta.

I januari drar en ny termin med dess kaos igång, och då är vi tillbaka med full kraft för att göra den bästa bevakningen av studenternas vardag i Lund, Sverige och världen.

Vi ses då!