Inbrottsförsök i studentborgen

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Vid femtiden under fredagen skedde ett inbrottsförsök under bisarra förhållanden när bland annat en toalett på AF borgens tredje våning försökte forceras.

Ett uppbrutet förråd och en sönderslagen toalettdörr ser ut att vara resultatet efter inbrottsförsöket på AF-borgens tredje våning under fredagseftermiddagen. De två gärningsmännen avslutade försöket efter att ett vittne ertappat dem.

– Jag smög runt hörnet in till korridoren där toaletten är på grund av att det lät så mycket, och då stod två personer där och försökte öppna toalettdörren. När de såg mig så slutade de arbeta på dörren, säger ett ögonvittne som vill vara anonym till Lundagård.

Tidigare har flera inbrottsförsök skett på andra platser i borgen. Under förra året har bland annat vaktmästeriet och kontoret till edilen, som har tillgång till borgens lokaler, drabbats.

– Det är nästan varje helg som det är något här på borgen, men jag har inte tidigare varit med om så våldsamma försök, säger edilen Jonas Kullendorf.

Som tillhygge hade bland annat ett bordsben och en brevkniv använts för att bryta upp dörren. Polisen tillkallades för att undersöka platsen.

Om något blivit stulet från toaletten är fortfarande osäkert, men både toalettpappret och Glade apelsin är kvar.