"Folk är nog lite för stora för det"

- in Nyheter
@Annika Skogar

Anna Svensson Melin, präst i  Svenska kyrkan i Lund och en av  initiativtagarna till att starta upp studentkonfirmation.

Börjar ni med det här för att studenterna behöver syndernas förlåtelse?

– Nej, det tror jag inte att de behöver. Eller, det är jag övertygad om. Vi ordnar det här för att vi har mött en efterfrågan bland studenter som missade att konfirmera sig när de var femton. Det är ont om platser där man kan ses och diskutera existentiella frågor.

Kommer man att få åka på konfaläger?

– Om gruppen vill så gör vi det. Vi kommer rätta oss mycket efter de intressen som finns bland de som är med. Men det blir nog inte så mycket kuddkrig.

Inget tjuvrökande bakom prästgården heller?

– Nej, haha.

Vilken existentiell fråga tror du att studenter funderar mest på?

– Meningen med livet och vart man egentligen är på väg. Eller det funderar väl alla människor på under hela sitt liv men jag tror kanske att det framförallt är studenter som gör det. Många som kommer till Lund har precis flyttat hemifrån och lämnat tryggheten. De har kommit till ett nytt sammanhang och är här för att de är  på väg till ett tredje sammanhang.

Behöver man tro på Gud för att få vara med i er grupp?

– Nej, eller om man vill bli konfirmerad så känns det som att det är naturligt att man tror. Men vill man inte konfirmera sig utan bara vara med i gruppen, lära sig mer och prova nya idéer går det såklart också jättebra.

När sätter ni igång?

– Förhoppningen är att sätta igång så snart som möjligt. Vi väntar på några fler anmälningar.