98 timmar = längsta tandemkön?

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Jacob Svanberg och hans åtta kompisar slog troligen rekord i antal tandemkötimmar på Malmö Nation denna veckan.

– Vi hade allt vi behövde, så det var bara roligt, säger Jacob Svanberg.

När restbiljetterna till årets tandemstafett från Göteborg till Lund skulle släppas på Malmö nation i torsdag var det avgjort sedan länge till vilka de 28 platserna skulle gå till. De nio platserna fördelade till killar hade tagits upp av Jacob Svanberg och hans vänner, och de 19 platserna till tjejer var också redan tagna.

Och frågan är om inte Jacob och hans vänner slog nytt rekord i kötid, efter att ha suttit i korridoren utanför nationsexpeditionen i 98 timmar.

– Kanske det, jag har inte hört om någon annan som gjort detsamma, säger Jacob Svanberg.

Varför gjorde ni detta?

– Nån gång måste man göra tandem som student. Det var en kul grej och vi har haft det så himla roligt tillsammans, hela gänget.

Vad har ni gjort under tiden?

Vi har pluggat, jobbat och hängt som vanligt, jag har exempelvis gjort bordsplaceringar till nationens bal som jag är huvudmarskalk på.

Borde inte du ha fått biljetter redan?

Förra året fick de som var balmarskalkar det, men i år ville nationen göra det möjligt för fler på nationen att få biljetter, så jag fick köa.

Men blev det inte tråkigt i kön ibland?

– Jo, men då hittade vi på något för att hålla igång. Sista dagen lekte vi mördarleken, så då hade vi fullt upp.

Vet du någon annan som suttit längre i kö till tandem? Kommentera gärna.

Missa inte Lundagård tandembevakning under den kommande månaden, bland annat genom Studentlivsbloggen där Virve Ivarsson berättar om hennes upplevelser inför turen på två hjul.