LUS utan studentombud – igen

- in Kår, Nyheter, Studentliv

Sex veckor.

Så länge var Catharina Andersson lundastudenternas studentombud. Men ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till gör att LUS återigen står utan studentombud.

Och nyrekryteringen kommer att dröja.

Den andra mars gjorde Catharina Andersson sin första dag som LUS studentombud. Då kom hon direkt ifrån socialförvaltningen i Kävlinge där hennes arbetsuppgifter bland annat var att hjälpa handikappade in i arbetslivet.

I sex veckor fanns hon på sitt kontor i AF Borgen, men idag gör hon sin sista dag.

Hennes tidigare arbetsgivare, socialförvaltningen i Kävlinge, gav henne ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till.

– Hon har blivit erbjuden en tjänst på sin gamla arbetsplats som hon vill ha. Och då går hon tillbaka dit, säger Emma Jungmark, vice ordförande i LUS.

När Catharina Andersson tillträdde som LUS studentombud hade platsen stått tom i sex månader. Och det verkar som om tjänsten som studentombud att stå tom en längre tid även denna gång. LUS sittande styrelse kommer nämligen inte att genomföra någon ny rekrytering under våren, utan lämnar det till den styrelse som kommer tillträda i juli.

– Studentombud är en viktig tjänst så därför är det viktigt att vi gör en ordentlig rekrytering och hittar rätt person. April och maj är intensiva perioder för oss, och därför blir det svårt att lägga tid för att hitta en ny person som är lämplig, säger Emma Jungmark.

– Jag hoppas att den nya styrelsen har chans att göra en god rekrytering så snart som möjligt.