Lundaekonomerna kan bli medlemmar i SFS

- in Kår, Studentliv
@Jacob Hederos

Efter flera års frånvaro kan ekonomstudenternas lundaföreträdare bli den första renodlade ekonomkåren i det nationella studentkårssamarbetet SFS.

– Vi vill vara med och påverka, säger lundaekonomernas vice ordförande, Lisa Persson.

På tisdag klockan 17:00 startar ett historiskt möte på Ekonomihögskolan. Styrelsen i studentkåren Lundaekonomerna har nämligen föreslagit till sitt fullmäktige att ansöka om medlemskap i studentkårssamarbetet SFS.

– Historiskt har det funnit ett tvivel på att gå med. Vi har inte sett att vi har fått ut så mycket av ett medlemskap, och har därför inte velat ta av medlemmarnas pengar till detta. Men nu kostar det mindre att vara med, och vi tycker att SFS gör ett bra jobb som vi vill vara med att stödja, säger Lisa Persson.

Om Lundaekonomerna beslutar att gå med, är de den första renodlade ekonomkåren som tar steget in i det nationella studentkårssamarbetet.

– Vi har diskuterat inträdet i U9, ekonomstudenternas nationella samarbetsorgan, men som det ser ut så är det inte aktuellt att någon annan som diskuterar medlemskap.

Så nu tar ni kanske första steget?

– Ja, det är främst i SFS som vi kan driva utbildningspåverkan nationellt. Nu är det upp till fullmäktige att ta beslutet.

Vad finns det för nackdelar med medlemskapet?

Det är främst kostnaderna som kan vara aktuella för diskussion. Det kostar 5 kronor per helårsstudent så för Lundaekonomerna blir det strax över 22000 kronor per år, säger Lundaekonomernas vice ordförande, Lisa Persson.

Finns det några hjärtefrågor som ni vill driva om ni kliver in?

– Det har vi inte hunnit diskutera ännu, vi får se efter morgondagens möte.

Uppdatering

Vid 7 tiden på Tisdagskvällen beslutade Lundaekonomernas fullmäktige att följa styrelsens förslag och ansöka om medlemskap i Sveriges förenade studentkårer.

Vice ordföranden Lisa Persson kommenterade saken på twitter:

”en liten seger för utbildningsbevakningen!”