Genus och informatik håller "hög kvalitet"

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Granskningarna från Högskoleverket av din utbildning fortsätter. Under onsdagen presenterades resultaten för ytterligare 62 utbildningar. De fem som undersökts i Lund får alla minst betyget ”hög kvalitet.”

Det är resultaten för utbildningarna i genusvetenskap och informationssystem på Lunds universitet som presenterats under onsdagen.

Fyra av de fem granskade utbildningarna fick omdömet ”hög kvalitet”.  ”Mycket hög kvalitet” fick magisterutbildningen i Informationssystem, vilket gör utbildningen till en av dem som får chansen till ytterligare resurstilldelning från regeringens avsatta ”kvalitetspeng” på inledningsvis 95 miljoner. 2015 beräknas det systemet vara fullt utbyggt och omfatta 295 miljoner årligen.

– Det är mycket glädjande att få ett kvitto på att våra utbildningar håller högsta akademiska kvalitet, säger Sven Carlsson, professor i informatik enligt ett pressmeddelande.

Det är Högskoleverket som genomför kvalitetsgranskningen av Sveriges alla utbildningar på grund och avancerad nivå.

Utöver de ämnesområden som Lund ger utbildningar i, har även resultaten i biomedicinsk analytikerexamen och biomedicinsk laboratorievetenskap presenterats.

Läs Lundagårds tidigare rapportering om högskoleverkets kvalitetsgranskningar här:

Läs den totala sammanställningen av granskningarna från HSV här.