Nu lägger Lus ut ekonomin

- in Nyheter
@Ida Ölmedal

Imorgon slutar den ekonomiansvarige. Ännu är det inte helt klart vem som tar över Lunds universitets studentkårers ekonomihantering. Men ordförande lovar att avtalet ska vara på plats imorgon.

Kårsamarbetet Lunds universitets studentkårer, Lus, omsätter cirka tre miljoner kronor om året. Bland annat äger Lus tidningen Lundagård och driver Bopoolen och Kreditkassan.

I våras berättade Lundagård att Lus avskaffar sin ekonomiansvarige, som i dagsläget sköter organisationens redovisning, faktureringar och utbetalningar. Förhoppningen var att kostnaden skulle bli lägre genom att lägga ut uppdraget på ett externt företag.

Tjänsten är uppsagd och den ekonomiansvarige slutar på fredag. Men först i tisdags kväll beslutade Lus styrelse vilket företag som ska ta över, och ännu finns inget avtal.

– Nej, det sluts på fredag, säger Tora Törnqvist och fortsätter:

– Jag vill inte gå in på några detaljer om avtalet, eftersom det inte är klart ännu.

Hur ser du på att det blir klart samma dag som den ekonomiansvarige försvinner?

– Vi är väldigt glada att vi får ett avtal innan han slutar, säger Tora Törnqvist.

Varför tog det så lång tid?

– Upphandlingen skedde under sommaren. Det är alltid svårt, och dessutom skedde det i samband med att vi bytte arvoderade på Lus. Vi fick ta över detta från våra företrädare.

Är du orolig?

– Nej, inte nu när det snart finns ett avtal. Det är klart att det alltid kan uppstå små problem när man byter system, men vi litar på att vi har hittat ett bra företag.