Sammanfattning av de tre senaste deltävlingarna

- in Nyheter

Det har varit lite tyst här angående de tre senaste dagarnas Svalbardspel. Det beror inte på att det inte har tävlats, utan har nog mer orsak i sviterna av helgens besök på Oktoberfest. Men en kort sammanfattning lyder ungefär så här:

LÖRDAG

Efter en förfest bestående av öl, grogg och armhävningar begav vi oss ut på byn i hopp om att göra ett återbesök i öltältet. Detta visade sig inte vara helt lätt då hela byns befolkning hade ungefär samma plan, och dessutom hade kommit på den en aning tidigare än vi. Därför fick vi vända i dörren och bege oss till närmsta pub för att där dricka oss otörstiga. Vi hann inte mer än till första ölen innan vi träffade ett par bekanta som istället lurade hem oss på våfflor och snaps.

Efter ett par timmar av just våfflor och snaps snubblade vi hem i den mörka Svalbardnatten. Trots idoga försök att locka fram en isbjörn ur mörkret anlände vi till vårt hem som den stabila duo som lämnade huset ett antal timmar tidigare. Dock hade jag ett paket brunost i bröstfickan på skjortan, så helt bortkastad var inte kvällen! Vad har detta med tävlandet att göra undrar du. Jo det ska jag berätta. Vi drog nämligen återigen igång den gamla X-boxen och duellerade i att sjunga ’Bohemian Rhapsody’ på Guitar hero World tour. Jag förlorade klunsningen vilket innebar att jag fick börja och därmed också förlorade. Jag har många bra bortförklaringar, men jag sparar dessa i väntan på slutresultatet av tävlingen. Ett poäng till Anton alltså. Tack och lov hittade vi inte filmkameran, så i slipper höra kattstrypandet som försiggick på väg 236 kl 03:40 på söndag morgon..

SÖNDAG

På grund av det som utspelade sig under lördagen innebar söndag rekreation och själavård, och faktiskt lite jobb med uppsatsen. Tävlingen för dagen fick helt enkelt bli en klassisk match i ’Worms World Party’. För er som inte vet vad det är så är det ett datorspel där man har ett varsit lag bestående av åtta tungt beväpnade maskar. I tur och ordning ska man sedan försöka eliminera den andres maskar med hjälp av skojigheter som ’Heliga handgranater’ och ’Gamla kärringar’. Där kom min datanördande bakgrund väl till pass och jag vann en knapp men solklar seger. Ett poäng till Daniel.

MÅNDAG

Måndagens poäng skulle tilldelas den som lyckas bemästra kortspelet ’vänd-tia’. Bäst av fem matcher och med en tydlig genomgång av regler och användandet av specialkort för att undvika alla former av missförstånd och regelbänderi. Jag gick ut hårt med en 2-0 ledning, men som vanligt presterar jag som sämst när jag har bra förutsättningar och Anton kunde snabbt kamma hem två raka vinster. 2-2 alltså inför sista avgörande omgången. Men där lyckades jag få kontroll över mina nerver och sopade mattan med stackars Anton. 3-2 till mig och efter att ha legat en eller två poäng efter under de senaste tio dagarna är jag nu ikapp och spänningen inför finalveckan är olidlig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.