Beslutat: Det blir karneval 2014

- in Nyheter, Studentliv

I måndags blev det klart. Det blir Lundakarneval även 2014. Nu inleds arbetet med att finna den kommitté som ska leda det organiserade vansinnet nästa gång.

 

Hur är det, karnevalsgeneral Erik Neppelberg, beslutet var väl mest en teknikalitet?

– Ja, mer eller mindre. Traditionellt gör man en utredning före varje karneval och den gruppen tillsattes i våras. Gruppen bestod av två representanter från AF, två representanter från nationerna, två representanter från kårerna plus mig själv och två andra rådgivare från den gamla karnevalskommittén. Gruppen har arbetat över sommaren, och det här är faktiskt den första kontakten som görs med alla inom och utanför universitet som berörs av beslutet. Det är gruppen som utreder om det går att göra en ny karneval.

Vad händer nu?

– Valberedningen utlyser posterna till karnevalskommittén som går att söka till i November. Det är det stora arbetet som sätter igång nu. Karnevalskommittén väljs sedan i början av nästa år. Snart kan studenterna söka om de är intresserade av att vara med. Så håll utkik efter information.

Fanns det en möjlighet att karnevalen inte skulle bli av?

– Ja, en teoretisk möjlighet, men intrycket bland alla berörda organisationer var positiva. Alla reaktioner från kommunen, polis, räddningstjänst och universitetet, inte minst, har varit positiva.

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt kul. Men det känns knappt att det har varit paus sedan förra karnevalen. Det roliga har varit alla positiva gensvar. Det är också roligt att en ny studentgeneration ska få uppleva karnevalen.