AFB ska lämna AF-borgen

- in Nyheter, Studentliv

Visionen är att skapa ett Studentlunds-centrum i de tomma lokalerna.

Under slutet av 2014 kommer AF Bostäder, som i dagsläget huserar på 700 kvadratmeter på AF-borgens tredje våning, att lämna sitt huvudkontor.

Men de tomma lokalerna som skapas har redan nu fått en tilltänkt hyresgäst.

AF Borgen ABs VD Stina Åkesson, som tar hand om uthyrningen av lokalerna, har visionen att samla Studentlundssamarbetet på samma plats.

– Vi vill skapa bättre möjligheter för Studentlund att skapa sin framtid. Mycket av Lunds studentlivs framtid ligger i deras möjlighet att forma något attraktivt så att det blir ett fortsatt högt medlemskap.

 

Tanken är att skapa en gemensam mötesplats, med till exempelgemensamma fikautrymmen så att Studentlundsparterna hittar fler möjligheter att göra nya saker tillsammans.Än så länge har en generell förfrågan gått ut och det finns ett intresse från parterna, enligt Stina Åkesson.

– Vi befinner oss på ett tidigt stadium, men det är en dröm som hade varit jättekul om den blev av, säger hon.

Förslaget är dock inte utan svårigheter, det finns en rad komplexa frågor som måste lösas på vägen.

– Vi måste göra en kalkyl på förslaget. Exempelvis så tar vi inte ut samma hyror av studentorganisationerna som vi skulle göra av en extern part. Det är ett ganska stort pussel, eftersom det då kan komma att bli nya lokaler lediga när till exempel Lunds universitets studentkårer flyttar, förklarar Stina Åkesson.

Emelie Hult, verksamhetschef på Akademiska föreningen som är en av  samarbetsparterna som AF Borgen har pratat med tycker att idén är bra:

– Det är bra om en tydlig plats skapas för Studentlund där alla kan samlas.

[poll id=”49″]