"Jag måste känna till Studentlund bäst av alla"

- in Nyheter, Studentliv, Studentlund
@Jacob Hederos

Anna Sterner blir Lunds första Studentlundskoordinator. Nu väntar ett år som spindeln i nätet på det stora samarbetet.

Om allt går väl ut står 21-åriga Anna Sterner redo med sin C-uppsats i medie- och kommunikationsvetenskap den 10 januari. Därefter kan hon fokusera totalt på det som väntar framöver – uppdraget som Studentlundskoordinator och ansvarig kommunikatör utåt och inåt i samarbetet mellan 19 organisationer och dess medlemmar.

– Det känns som en väldigt spännande utmaning.

Det var i måndags förmiddag som den tidigare notarien och kommunikationsansvarige på Sydskånska nationen kunde väljas till posten på Studentlundssamarbetets stormöte. Men känner hon sig redo för att kliva på ett uppdrag som ingen annan tidigare innehavt?

– Både ja och nej. Jag har arbetat med samma uppgifter tidigare på nationen, men detta sker i en så mycket större form och med så många fler organisationer. I början ska jag se till att möta upp och ta in så mycket input som möjligt från medlemsorganisationerna som ska utforma min roll.

Vad är ditt mål med uppdraget?

– Jag vill få alla studenter att få vetskapen om vad Studentlund är, och varför samarbetet finns till. Det är inte helt självklart från början för många.

Den nya posteni studentlivet är tillsatt på ett år och finansieras till stor del av stödmedel från universitetet. Även om finansieringen inte är helt säkrad inför kommande år, hoppas en av företrädarna i samarbetet, Kuratorskollegiets ordförande Björn Johansson, att koordinatorn kommer att finnas kvar även följande år.

– Vi ser att det finns ett stort behov av en samordnande tjänst och räknar med att vi får fortsatt stöd. Speciellt med tanke på att vi tror att universitetet ser det stora värdet av att Lund har ett starkt studentliv.

 

Det visste du inte om Anna Sterner

Varje Fredag sänder hon tillsammans med Jimmie Larsson och Matias Rankinen programmet ”Starka personligheter” på Radio AF