12. God jul…must!

- in Julkalender

Äntligen dags för del två i Lundagårds jultestserie. Idag låter vi panelen pröva säsongens olika muster. Vilken är bäst?

Apotekarnes julmust

Frasse Levinsson, 20, pluggar europaprogrammet: Det är en klassiker det här! Jul utan denna must vore som midsommar utan OP Anderssons, lika självklar som Kalle Anka den 24:e december. Väldigt fin söt smak. Känns som en smak av värme och kärlek. Det här är fan navet som julens cirkel kretsar kring.

Carl Bigsten, 22, läser till förskolelärare: Fy fan vad god! Vågar man gissa på att det här är bryggt i Norrland? Har bara en sak att säga: M-U-M-S.

Marcus Svensson, 21, studerar lingvistik: Jag tycker den här är lite mesig. Vill gärna ha lite mer sting i min julmust. Kanske hade den fungerat att blanda ut äcklig nubbe med, men att dricka den utan något till… nja. Jag gillar julmust, men den här var ingen höjdare.

Nygårdas julmust

Marcus: Väldigt god, påminner lite om coca-cola, fast sötare. Och kanske är det all julmust strävar efter? Att vara en sötare version av coca-cola? Vad tror ni?

Frasse: Vidrigt! Det här är en skymf mot Staffan Stalledräng med den helige Stefanosstruten. Påminner inte alls om coca-cola, det påminner om spya. Skulle inte dricka det här ens om jag fick betalt för besväret.

Carl: Denna var god, dock inte fantastisk. Vill dock påpeka att jag älskar julmust mer än allt i världen, så bara den bästa duger på mitt julbord… Tack, men nej tack!

Marcus: Jag tycker verkligen inte den var dålig. Ni har konstiga krav på julmust!

Bjäre julmust

Carl: Precis rätt mängd bubblor!

Frasse: Jag tar tillbaks allt jag sa om Nygårda som var fantastisk i jämförelse. Vad fan är det här? Vad ska jag med ett glas av det här till? Kranvatten är ju gratis?

Carl: Jag tycker nästan att glädjen över bubblorna gör att jag glömmer bort att bry mig om smaken. Plus eller minus? Det beror väl på vad man tycker om bubblor i julmust, antar jag.

Marcus: Här får jag faktiskt hålla med Frasse, det här var ingen höjdare alls. Väldigt tråkig julmust, smakar som tuggummi blandat med vatten. Vilket man i och för sig skulle kunna tycka låter gott, men det är det inte, uppenbarligen, för den här julmusten lägger jag inte under granen i år.

Frasse: Väl talat!

 

Fakta

[checklist]

Varje dag fram till julhelgen kommer Lundagard.se och Lundagard.net att försöka bjuda på det bästa som julen kan ge. Spana in kalendern på Lundagard.net här

  • Illustrationer: Anna Åkesson

[/checklist]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.