Institutionen: Hur vi agerar beror på studenterna

- in Nyheter, Studentliv

Under onsdagens styrelsemöte på Filosofiska institutionen diskuterades den permanenta flytten till Lux. Björn Petersson, prefekt, säger att det tagna beslutet med största sannolikhet inte kommer att kunna ändras.

Efter fakultetsstyrelsens beslut om filosofernas permanenta flytt till Lux har debatten varit livlig den senaste veckan. På onsdagens institutionsstyrelsemöte samlades representanter för personal och studenter för att diskutera ärendet. Enligt prefekten Björn Petersson kom det inte fram några nya argument, men åsikterna fick ventileras.

– Ett beslut är fattat och det tycks nu osannolikt att det ändras. Vi måste arbeta för att det verkställs så bra som möjligt. Det betyder inte att vi måste tycka att det är ett bra beslut, eller avstå från att kritisera det.

Björn Petersson tycker att det är tråkigt att vissa missförstånd figurerar i debatten. Han menar då exempelvis hur institutionen ser på behovet av studieplatser och tillgängligheten.

– I dessa och många andra frågor är vi överens, säger han.

Hur Filosofiska institutionen ska gå till väga härnäst beror på vad eleverna har för åsikter.

– Jag vill gärna framhålla att hur vi ska agera beror bland annat på hur våra studenter ställer sig till frågan.

På fredag kommer ett informationsmöte att hållas av Humanistiska och Teologiska studentkåren, där de bjuder in till öppen diskussion.

Läs även”Det är uppenbart att det är ett felaktigt beslut” 

Fakta

[checklist]

På fredag kommer ett informationsmöte att hållas av Humanistiska och Teologiska studentkåren, där de bjuder in till öppen diskussion. Läs även”Det är uppenbart att det är ett felaktigt beslut”  Läs mer om Kungshuset här:

[/checklist]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.