Wallström, Zolfagary och Kielos till UPF

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Vårens föreläsningsprogram på Utrikespolitiska föreningen är presenterat. Först ut är Sloveniens före detta president Danilo Türk.

 

Våren tolv föreläsningssessioner inleds under måndagskvällen med ett besök i universitetsaulan av Danielo Türk, doktor i mänskliga rättigheter och tidigare diplomat i FN och Amnesty.

– Danielo Türk har precis klivit av som president i Slovenien, och jag tror att det kan vara intressant att höra han berätta om sin tid i politiken som han förhoppningsvis kan vara mer öppen med nu, säger Lana Goral, ordförande i Utrikespolitiska föreningen, UPF.

Är det redan fullt i afton?

– Nej, det är nog inga problem. Det är en stor sal så alla ska nog kunna få plats.

Utöver måndagens besök kommer även EU-minister Birgitta Ohlsson, Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Ginna Lindberg och Kawa Zolfagary från Facebook-gruppen ”Vita Kränkta Män” att komma till UPF i vår.

– Kawa Zolfagary är något av en personlig favorit för mig. I och med att han har varit i ropet länge så tror jag att det kan bli intressant att höra om arbetet med bland annat ”Vita kränkta män,” säger Lana Goral.

Utöver det väntar en temavecka där ”Att bygga demokrati” ska diskuteras. Under början av april ska föreningens resekommitté åka till Egypten för att studera utvecklingen som pågår där för tillfället, och därefter kommer temaföreläsningar och radioprogram att hållas under temat.

— Med tanke på utvecklingen efter den Arabiska våren i bland annat Egypten så känns ämnet högst relevant att diskutera vidare, säger Lana Goral.

 

Fakta

[checklist]

Detta är programmet i vår på UPF.

  •  JANUARI – 28:th – Danilo Türk, president of Slovenia
  • FEBRUARI 6:th- Thomas van Hare, 13:th – Helena Thorfinn, RWI, writer – 27:th – Lena Scherman, Korrespondenterna
  • MARS  6:th- Kawa Zolfagary from Vita Kränkta Män – 20:th – Ginna Lindberg, Sveriges Radio – 22:nd – Birgitta Ohlsson, EU-minister
  • APRIL  3-5:th – Colombia seminars, 15:th – Margot Wallström, EU-commissioner – 24:th – Eva von Oelrich, chairman Red Cross
  • MAJ 8:th – Katrin Kielos, writer – 15:th – Johanna Mannergren, Kvinna till Kvinna, Utrikespolitiska institutet

[/checklist]