Studentkorten kraftigt försenade

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Saknar du fortfarande vårterminens studentkort? Då är du inte ensam. Problem i produktionen är orsaken, men nu ska de ligga på posten. 

Torsdagen den 28 februari slutar höstterminens studentkort att gälla, och därmed upphör också alla rabatter som kortet ger. Som medlem i Studentlund förlorar du också rätten att ta del av bland annat nationernas och Akademiska föreningens verksamheter.

För den som fortsatt vill ta del av kakan har ett nytt medlemskap varit möjligt att teckna en längre tid. Men leveransen av korten har dragit ut på tiden. Anledningen: problem i produktionen.  

Magdalena Stadler är ordförande för nationssamarbetet Kuratorskollegiet och även ansvarig i Terminsräkningsföreningen, som tillhandahåller korten till de flesta av studenterna.

– Det har kört ihop sig lite extra den här terminen. Men efter problem i produktionen under en tid ska korten nu vara ute i postsystemet.

Vad händer om jag som student inte har fått det innan torsdagen?

– Då ska alla som angett en fungerande mejladress när de skrev in sig ha möjlighet att med en applikation ladda ner i ett digitalt studentkort från företaget. Om inte det funkar så får de gå till sin kår och nation för att få ett intyg. Men korten ska vara på väg, säger Magdalena Stadler.

Problemet gäller också produktionen av det mindre omfattande rabattkortet Classic, men om en student saknar det kortet ska de direkt vända sig till korttillverkarna, enligt Magdalena Stadler.