Första lugna helgen

Den här helgen har gått i studerandets tecken (om det nu finns något sådant). Har haft en del att ta igen efter alla utflykter, och det känns skönt att vara lite produktiv.

Vår tvättmaskin funkar fortfarande inte riktigt ordentligt. När jag tvättade mina lakan igår var det stora fläckar med oupplöst tvättmedel på tyget och hälften av lakanet var fortfarande torrt. Jag och Thomas funderar på hur vi ska övertyga hyresvärdinnan om att tvättmaskinen måste lagas på riktigt…

Den lugna plugghelgen resulterade dock i ett biobesök. Tyvärr var det ingen kantonesisk rulle vi såg, utan istället den härligt amerikanska Zero Dark Thirty. Den stora behållningen var att jag kunde applicera flera teorier från kursen ”Politics of the Global South” på filmen och att Fares Fares hade en relativt tung och viktig roll. Kul när det går bra för ens landsmän.

Apropå att applicera teorier så sitter jag just nu med ett research paper och en argumenterande text. Tydligen ska vi skriva en mindre uppsats om våra egna åsikter i ett ämne baserat på vad vi läst, och jag har valt att grotta ner mig i frågan huruvida demokrati kan födas i politiskt våld. Känns faktiskt väldigt intressant med tanke på att Sverige och NATO håller på att dra tillbaka sina trupper från Afghanistan just i detta nu.

Om en vecka är det READING WEEK. Ni där hemma måste ju tro att jag knappt gör annat än har lov, men så är det i alla fall. Jag, Thomas och två finnar från Helsinki ska åka till Borneo den veckan och förhoppningsvis titta på orangutanger. Skoj, skoj, skoj!

Avslutningsvis vill jag hylla dagens hjälte: Johan Olsson! Tack vare hans fantastiska prestation på femmilen blev det genast lite mer bekvämt att dela rum med en norrman.

För övrigt…
… har det startats en ny Facebookgrupp på campus: HKU Confessions. Nästan som Spotted: Lunds universitetebibilotek, fast lite rakare och elakare.
… måste jag hitta ris med sötsur sås snart. Jag har ätit på Campus kantin fem gånger nu men bara fått Ris Bolognese. Skärpning!
… är ljusshowen klockan 20 över Victoria Harbour sjukt överskattad.
… hade jag min andra volleybollträning idag. Jag tror kineserna gillar min längd för att blocka, men att jag måste träna upp smashen lite till.
… jämförde min amerikanska vän Liz Stora Barriärrevet med Disneyland California häromveckan. Ganska absurd jämförelse, men hon undrade snarare om Barrirärrevet var en typisk Weekend-trip för australiensarna. Svaret var nej.
… är sjukvården i Hongkong fantastisk. Jag ska vaccinera mig mot Hepatit B och sjukvårdsmottagningen kör på dropp in. Längsta tiden jag fått vänta var 10 minuter innan en sjuksköterska hade tid för mig. Helt fantastiskt.
… smakar allt vatten klor helt plötsligt. Vet inte om Kina stängt kranen eller om det är bristvara på färskt vatten, men illa smakar det i alla fall.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Quiz: Vilken student är du?

Det är lördag kväll, vad hittar du och