Nours tips för ett feministiskt samhälle

- in Nyheter, Studentliv
@Annika Skogar

Rusig efter studentafton? Här är Nour El-Refais tips på vad du kan göra redan i morgon för att göra kvällens ord till dagens verklighet. 

Stämningen var på topp i en fullsatt Stora Salen i AF-borgen under tisdagskvällen. Studentaftons gäster Gudrun Schyman, Kakan Hermansson och Nour El-Refai tackades med stående ovationer efter att de i två timmar diskuterat meningen med feminism. Efteråt tipsade Nour El Refai Lundagård om tre saker att göra för den som vill omsätta kvällens ord till handling:

 1. Alliera dig.

  Skapa nätverk där ni hjälper varandra genom pepp och uppmuntran.

  ”Ni hörde ju ikväll, fucking Gudrun Schyman har en grupp för det här. Har hon som verkar så självsäker det så är det ju klart att vi andra också behöver det”.

 2. Tjejer: Känn inte skuld. Killar: Känn skuld och gör något konstruktivt av det.

  ”Tjejer tar ansvar för en massa saker som inte är deras fel. Killar fattar ofta inte att det är deras fel och även om de gör det så gör de ingenting åt det. Ändra på det”

 3. Konsumera kvinnors konst minst en gång i månaden

  ”Då kan vi spräcka myten om att det inte finns några kvinnliga komiker, konstnärer eller regissörer som är bra. Det finns hur många som helst, bara det att de inte får någon uppmärksamhet.”

 

Läs referat och se foton från kvällens Studentafton under onsdagen på lundagard.se