Han kan bli ny stationschef

- in Nyheter, Studentliv

Efter ett jämnt val under måndagskvällen valdes Erik Adell till kandidat som utskottsförman tillika stationschef på Radio AF. Posten tillsätts den 6 maj.

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, säger Erik.

 

Det var många som sökte posten som stationschef inför Radio AFs terminsmöte. I slutändan stod valet mellan tre personer. Efter en sluten votering var det Erik Adell som fick förtroendet med enkel majoritet.

Hur är känslan dagen efter?

– Det känns jättekul. Det är fortfarande lite omtumlande och jag har inte fattat det än. Men det känns jätteroligt och det är ärofyllt att få det förtroendet från Radio AF, säger Erik.

Erik Adell började på Radio AF under hösten 2011 och har under den tiden hunnit med att testa på mycket inom radio. Med rötter i Malmö började han under 2009 att studera Civilekonomprogrammet vid Lunds universitet. Det var under Lundakarnevalen 2010 som intresset för radio väcktes och Eriks engagemang för studentradion startades.

– Det har varit den bästa tiden i mitt liv. Jag har träffat en massa vänner och fått uppleva mycket inom Radio AF, säger Erik.

Den heltidsarvoderade stationschefen innehar ett ekonomiansvar och är ävenansvarig utgivare för de 90 timmar sändningstid som Radio AF sänder i veckan.

Det är det som kan vänta Erik Adell om han blir vald. Men än är det inte över. Den 29 april lämnar AF:s valberedning över sina föreslag till Akademiska föreningens överstyrelse som fattar sitt beslut 6 maj. Fram till den 3 maj kan motkandidaturer tas emot.

– Man ska aldrig gå händelserna i förväg men jag hoppas att jag har goda chanser, säger Erik.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Inget för den rädda – följ med LESS på wakeboard

Torsdagen den 17 september samlades Lunds extremsportarsällskap (LESS)