Kenneth, Annika och Carl-Johan tar över

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Studenternas representanter i Lunds universitets studentkårer har tagit sitt beslut. De tar över redaktörsansvaret i studenttidningen Lundagård.

 

Det högsta beslutande organet i Lunds kårsamarbete samlades under torsdagseftermiddagen. På agendan: att välja representanter till flera av de tyngsta posterna där studenter representeras i universitet och studentliv.

Först ut under det beslutande valtinget var presentationerna och intervjuerna av de kandidater som föreslogs ta över tidningen Lundagård.

Intervjuad på skypelänk från Hong Kong fick Carl-Johan Kullving, nominerad till webbredaktör, bli presenterad och ta emot frågor från tinget.

– Jag är intresserad av att arbeta med flera medieformer såsom rörlig bild och ljud, och jag tror även på att vi kan arbeta mer med de andra studentmedierna som finns så som Radio AF och S-teve, var en av de poänger som webbredaktörskandidaten ville lyfta fram.

Publiken bestod av tidningens ägare, och kårrepresentanterna skickade spetsade frågor till de nominerade kandidaterna.

En av de mest intensiva frågeställarna var den tillträdande ordföranden för Lunds universitets studentkårer, Clara Lundblad.

– Det är ett intensivt uppdrag under den kommande två åren. Hur gör du för att må bra under den tvåårsperiod som väntar?

– Det gäller att ha en bra kommunikation med de två kollegorna som man sitter tillsammans med för att kunna diskutera fram de prioriteringar som behövs, svarade Carl-Johan Kullving.

Frågestund och presentationer varvade sedan varandra, och ämnen som annonsförsäljning, ekonomi och tryck avlöste frågor om redaktionellt innehåll och relationen till ägarna.

Annika Skogar, som nominerades till biträdande redaktör, såg bland annat att det är viktigt att den redaktionella styrkan breddas.

– Jag tror att det finns många skarpa pennor på Lunds tekniska högskola, och tighta fotografer på Ekonomicentrum. Jag vill arbeta för att Lundagård ska vara en ännu mer välkomnande organisation, sa Annika Skogar.

Efter en timme och sjutton minuter kunde tinget sedan gå till beslut. Med tre rungande Ja! var det klappat och klart.

– Det känns upprymt och väldigt trevligt, svarade den nyvalda ansvariga utgivaren och redaktören Kenneth Carlsson på den klassiska frågan ”hur känns det?”

Det beslutande valtinget kunde sedan fortsätta med fler val av ledande positioner i studentlivet. Följ rapporteringen på Twitter och Lundagard.se.